Nesasniedzamais gastronomijas Everests: ukraiņu vīramātes borščs
Foto: Anna Pohomova
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
0,7 kg
0,7 kg cūkgaļa ar kaulu vai ribiņas
cūkgaļa ar kaulu vai ribiņas
1,5 l
1,5 l ūdens
ūdens
6 gab.
6 gab. kartupeļi
kartupeļi
3 gab.
3 gab. sīpoli
sīpoli
4 gab.
4 gab. burkāni
burkāni
1 gab.
1 gab. biete
biete
1/2 gab.
1/2 gab. kāposts
kāposts
200 ml
200 ml tomātu pasta
tomātu pasta
2 gab.
2 gab. tomāti
tomāti
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
1 TK
1 TK cukurs
cukurs
pēc garšas
pēc garšas zaļumi
zaļumi
  • Gaļas zupas
  • Zupas un buljoni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Ukraiņu nacionālā virtuve
  • Ukrainiete Anna Pohomova "Facebook" izveidojusi grupu "Ukraiņu ēdieni" – kā pateicību par laipno uzņemšanu Latvijā. Visus ēdienus, par kuriem stāsta, viņa gatavo pati. Arī boršču. Bet ar to viss skaidrs: tik garšīgi kā vīramātei nesanāks... Nekad. Tas laikam mums Latvijā un Ukrainā ir ļoti līdzīgs: mamma vienmēr gatavo vislabāk!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Annai Pohomovai par boršču ir sakāms, lūk, kas!

    Borščs ir sakrāls ēdiens, kura precīza recepte neeksistē. Cik saimnieču, tik variāciju. Turklāt borščs nekad neiznāk vienāds, un divām dažādām mājsaimniecēm ar vienādu produktu komplektu boršča garša joprojām būs atšķirīga!

    Mans personīgais kulinārijas Everests ir borščs, ko sauc par vīramātes boršču. Lai kā es gatavotu un necenstos, spriedums vienmēr ir viens: "Tavs borščs garšīgs, bet mammas garšīgāks". Lai cik arī neskatītos, kā viņa to dara, tā, kā viņa, boršču pagatavot nespēju.

    Borščs neapnīk. Bērnībā mums katru dienu galdā bija borščs, un neviens neteica, ka apnicis.

    Borščs nav zupa! Ukraiņi boršču uz šķīvja liek, nevis lej.

    Tagad gan ķersimies pie receptes.

    Vispirms jāpagatavo buljons, ideālā gadījumā ar cūkgaļas kauliņu vai ribiņām. Bet būsim godīgi, ar vistas, zoss vai tītara buljonu borščs nebūs sliktāks.

    Buljonā uzvāra kartupeļus un pupiņas (pupiņas nav obligātas).

    Sīpolus un burkānus apcep pannā, pievieno sarīvētu bieti, apcep un pārlej ar tomātu sulu vai pievieno tomātu pastu, vai rīvētu svaigu tomātu. Variācijas, variācijas... Var gatavot pat bez bietēm, tik un tā beigās būs borščs!

    Visu sacepto liek katlā, pievieno sagrieztus kāpostus. Tos pievienoju pēdējos, lai nesašķīst putrā.

    Tālāk jau jāskatās pēc garšas, dažreiz pievienoju nedaudz cukura vai, tieši otrādi, tomātu, lai visu paskābina.

    Zupai var pievienot arī pusi paprikas vai zaļumus. Mana mamma pievieno arī ķiploka daiviņu.

    Boršču pasniedz ar skābo krējumu, bet tā ir gaumes lieta.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

    Tags

    Sildošas zupas Borščs Zupas receptes Ukraina
    0
    Kāposts
    0
    Bietes
    0
    Burkāni
    0
    Cūkas ribiņas
    0
    Cukurs
    0
    Garšvielas un garšaugi
    0
    Kartupeļi
    0
    Sāls
    0
    Sīpoli
    0
    Tomāti
    0
    Tomātu pasta
    0
    Ūdens
    43596501
    Gaļas zupas
    0
    Zupas un buljoni
    0
    Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
    0
    Pusdienas
    0
    Vakariņas
    0
    Ukraiņu nacionālā virtuve
    0
    Vārīšana
    0
    viegli
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form