Kakao pasha
Foto: Shutterstock
4.0000 4
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g biezpiens
biezpiens
120 g
120 g sviests (ist. temp.)
sviests (ist. temp.)
2-3
2-3 olu dzeltenumi
olu dzeltenumi
100 ml
100 ml saldais krējums
saldais krējums
70 g
70 g cukurs
cukurs
90 g
90 g pūdercukurs
pūdercukurs
120 g
120 g rozīnes
rozīnes
3 ĒK
3 ĒK kakao
kakao
20 g
20 g sarīvēta šokolāde
sarīvēta šokolāde
  • Citi saldēdieni
  • Lieldienu receptes
  • Pasaules Virtuve
  • Interesanta versija tradicionālajam biezpiena Lieldienu desertam – šokolādes pasha. Šokolādes efekts panākts ar kakao, bet biezpiena masa papildināta ar rozīnēm.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vispirms sablendē vai samaļ biezpienu, lai iegūtu viendabīgu masu.

    Atsevišķā traukā sakuļ sviestu, kam pievienota puse no cukura un puse no pūdercukura. Citā bļodā sakuļ olu dzeltenumus ar atlikušo cukuru un pūdercukuru.

    Citā bļodā sabērtajam biezpienam pievieno sakulto sviestu un kārtīgi samaisa. Tad masai pievieno sakultās olas un kārtīgi samaisa vēlreiz.

    Kad tas paveikts, biezpiena masai pievieno kakao, kārtīgi samaisa un tad masā iecilā rozīnes. Beidzamais solis – uzputo saldo krējumu un iegūto putukrējumu iecilā gatavajā pashas masā.

    Sagatavo mitru marli – to ieklāj bļodā vai formā. Tad marlē liek biezpiena masu. Marli aizvīsta un uzliek slogu. Notur ledusskapī nakti, lai iztecētu liekais šķidrums.

    Nākamajā dienā uzmanīgi atvīsta marli un pārliek pashu uz servējamā šķīvja. Gatavo pashu pārkaisa ar sarīvētu šokolādi.

    Priecīgas Lieldienas!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form