Foto: Shutterstock
Tikai kartupeļi, puravi un buljons. Šīs zupas pagatavošana izmaksā lēti, bet garšo kā restorānā. Un garšo vairākkārt labāk, nekā izskatās.

Lai tevi nemulsina, ka šai zupai vajadzīgi tikai puravi un kartupeļi, jo tie, kopā ar sviestu un buljonu, spēj pārtapt patiesi gardā un sātīgā krēmzupā. Baudi un papildini šķīvi!

60Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
750 kgkartupeļi250 gpuravi70 gsviests pēc garšasbuljons pēc garšasūdens pēc garšassāls6 šķēlesbekons1 gab.mazs sīpols

Sagatavošana

1

Kartupeļus nomizo un sagriež plānās šķēlītēs.

2

Puraviem griež kā zaļo, tā balto daļu, izņemot pavisam sausos, galējos lakstus. Puravu sagriež plānās šķēlītēs.

3

Katlā izkausē sviestu un tajā sautē kartueļus un puravus. Pielej nedaudz ūdens, lai dārzeņi nepiedeg.

4

Kad dārzeņi izsautēti, pievieno buljonu un sāk blendēt. Buljonu pievieno tik daudz līdz iegūst sev vēlamo krēmzupas konsistenci. Zupa jāblendē vēl karsta, jo, ja atļauj tai atdzist, tad blendējot izveidojas klīsteraina masa.

5

Sāli zupai pievieno noslēgumā.

6

Bekonu sagriež gabaliņos un sačurkstina kopā ar sīpoliem, un ietupina zupas bļodas viducī. Šo soli var apiet un baudīt zupu tāpat.

Lai gardi un sildoši! "Tasty.lv" savā recepšu arhīvā sameklējis vēl kaudzi ar krēmzupām, atliek tikai izvēlēties, ko gatavot!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!