Ņoki ķirbja formā
Foto: Viktorija Kožemjakina
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
250 g
250 g ķirbju biezenis
ķirbju biezenis
125 g
125 g kviešu miltu (milti darba virsmas apbēršanai)
kviešu miltu (milti darba virsmas apbēršanai)
125 g
125 g mannas putraimi
mannas putraimi
150 g
150 g rikotas siers
rikotas siers
1 gab.
1 gab. ola
ola
30 g
30 g rīvēts cietais siers
rīvēts cietais siers
 
sāls
sāls
 
pipari
pipari
 
lociņi (rotāšanai)
lociņi (rotāšanai)
60 g
60 g sviests
sviests
1/2 TK
1/2 TK melnie pipari (svaigi sadrupināti)
melnie pipari (svaigi sadrupināti)
1/4 TK
1/4 TK malts muskatrieksts
malts muskatrieksts
 
rīvēts parmezāna tipa siera pasniegšanai
rīvēts parmezāna tipa siera pasniegšanai
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni bērniem
  • Dārzeņu un sēņu uzkodas
  • Dažādas uzkodas
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Helovīna ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Ēdamie ķirbīši jeb ņoki lieliski iederētos Halovīna svinētāju svētku galdā ne tikai kā kārums, bet arī kā dekors. Bet patiesībā ņoki gatavošana neapstājas tikai pie spocīgākās gada dienas! Tos var gatavot visu cauru rudeni, jo tieši tad ķirbis jāceļ goda vietā! Šo recepti piedāvā pārtikas mazumtirdzniecības tīkls "Elvi" kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sajauc ķirbju biezeni, rikotas sieru, olu un rīvēto sieru.

    Pieber klāt miltus, sāli un piparus, un visu samaisi.

    Pievieno mannas putraimus un visu sajauc viendabīgā maisījumā. Atstāj mīklu ievilkties uz 10-15 minūtēm.

    Pārkaisi nedaudz miltu darba virsmai, lai pie tās neliptu mīkla. Liec virsū sagatavoto mīklu un sadali to astoņās aptuveni vienādās daļās. Katru daļu savel apaļā bumbiņā.

    Ar naža vai diega palīdzību piešķir katrai bumbiņai ķirbīša formu.

    Lielā katlā uzvāri ūdeni, pievieno sāli.

    Liec "ķirbīšus" verdošajā ūdenī pa vienam, vāri 10 minūtes, tad izņem no ūdens un ļauj nedaudz nosusināties.

    Pannā karamelizē sviestu – uz vidēji lielas uguns izkausē sviestu un turpini karsēt vēl dažas minūtes, konstanti maisot, kamēr sviests burbuļo un parādās patīkama riekstu smarža.

    Pārlej iegūto sviesta masu trauciņā, dažas ēdamkarotes atstāj pannā un liec tajā apcepties ķirbīšus.

    Cep uz vidēji lēnas uguns aptuveni piecas minūtes, nedaudz apsmērējot katru ķirbīti ar sviestu.

    Pasniedz, rotājot ar lociņiem – no lociņa gala izveido katram ķirbītim "kātiņu". Baudi karstu.

    Lai izdodas skaista un garda rudens uzkoda!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.