Sastāvdaļas
Sagatavošana
Piektdienas vakarā pirms gulētiešanas 250 ml silta ūdens izšķīdina raugu un 10 minūtes siltā vietā.
Iemaisa pirmo devu miltus, apsedz ar dvielīti un iet gulēt.
Sestdienas agrā rītā iemaisa siltā pienā 10 g rauga un 10 minūtes ļauj darboties. Pielej 250 ml silta ūdens, eļļu un iepriekšējā vakara ieraugu.
Miltus samaisa ar sāli, iemīca mīklā. Ja grib, pievieno notecinātas, sagrieztas olīvas, kaltētus tomātus, rozmarīnu, timiānu, oregano, konservētu papriku vai neko.
Mīca uz miltiem apkaisītas virsmas, kamēr 7x mugura slapja. Pārsmērē ar eļļu, apsedz un ļauj 1,5 h rūgt, mīkla kļūst gaisīga un viegli lipīga.
Sadala 4 daļās, taisa kukuļus ~ 10 cm platumā un 30 cm garumā. Liek uz cepampapīra, apsedz, raudzē vēl 1,5 - 2 h.
Cepkrāsni uzsilda līdz 220 grādiem.
Uz plāts uzklāj ceppapīru, uzber nedaudz mannas, liek virsū divus kukuļus, pārējos divus - ledusskapī.
Liek krāsnī, kurā ieliek arī bļodiņu ar ~ 100 ml ūdens (ja ir drosme, ūdeni uzlej uz karstas cepeškrāsns apakšas, un mudīgi aiztaisa durtiņas ciet. Nemēģināt ar gāzes plīti :p). Cep ~ 25 minūtes, tad otrus divus kukuļus.
Iesūtīja: Nora