Foto: Shutterstock
Divos piegājienos raudzējamā Noras čabata.
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

5 gsvaigs raugs350 gkviešu milti10 gsvaigs raugs5 ĒKpiens2 ĒKolīveļļa20 gsāls550 gkviešu milti milti eļļa manna

Sagatavošana

1

Piektdienas vakarā pirms gulētiešanas 250 ml silta ūdens izšķīdina raugu un 10 minūtes siltā vietā.

2

Iemaisa pirmo devu miltus, apsedz ar dvielīti un iet gulēt.

3

Sestdienas agrā rītā iemaisa siltā pienā 10 g rauga un 10 minūtes ļauj darboties. Pielej 250 ml silta ūdens, eļļu un iepriekšējā vakara ieraugu.

4

Miltus samaisa ar sāli, iemīca mīklā. Ja grib, pievieno notecinātas, sagrieztas olīvas, kaltētus tomātus, rozmarīnu, timiānu, oregano, konservētu papriku vai neko.

5

Mīca uz miltiem apkaisītas virsmas, kamēr 7x mugura slapja. Pārsmērē ar eļļu, apsedz un ļauj 1,5 h rūgt, mīkla kļūst gaisīga un viegli lipīga.

6

Sadala 4 daļās, taisa kukuļus ~ 10 cm platumā un 30 cm garumā. Liek uz cepampapīra, apsedz, raudzē vēl 1,5 - 2 h.

7

Cepkrāsni uzsilda līdz 220 grādiem.

8

Uz plāts uzklāj ceppapīru, uzber nedaudz mannas, liek virsū divus kukuļus, pārējos divus - ledusskapī.

9

Liek krāsnī, kurā ieliek arī bļodiņu ar ~ 100 ml ūdens (ja ir drosme, ūdeni uzlej uz karstas cepeškrāsns apakšas, un mudīgi aiztaisa durtiņas ciet. Nemēģināt ar gāzes plīti :p). Cep ~ 25 minūtes, tad otrus divus kukuļus.

Iesūtīja: Nora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!