Foto: Shutterstock
Maltītei kā restorānā - Noras dārzeņu krēmzupa ar sēnēm.
25Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
100 gkartupeļi50 gseleriju kāti30 gpuravs30 gsīpoli1 gab.ķiploka daiviņa230 gšampinjoni (gailenes vai baravikas)3 ĒKsviests350 mlvistas buljons75 gsaldais krējums sāls pipari2 ĒKmārrutki2 ĒKskābs krējums lociņi

Sagatavošana

1

Kartupeļus, seleriju, puravu, ķiploku un 150 g sēnes notīra, sīki sagriež.

2

Katliņā izkausē 2 ĒK sviesta, tajā ~ 5 minūtes sautē dārzeņus un sēnes. Pielej 200 ml buljona, uzliek vāku un uz nelielas liesmas sautē ~ 12 minūtes.

3

Sablendē, vienlaikus iemaisot saldo krējumu un atlikušo buljonu. Zupu uzvāra, pēc garšas pieliek sāli un piparus.

4

Mārrutkus samaisa ar skābu krējumu, pieliek sāli un piparus.

5

Pannā izkausē 1 ĒK sviesta, tajā īsi apcep plānās šķēlītēs sagrieztas atlikušās sēnes.

6

Zupu lej šķīvjos, vidū liek apceptās sēnes, krējuma – mārrutku maisījumu. Pārkaisa ar sakapātiem lociņiem.

Iesūtīja: Nora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!