25Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 2
100 gkartupeļi50 gseleriju kāti30 gpuravs30 gsīpoli1 gab.ķiploka daiviņa230 gšampinjoni (gailenes vai baravikas)3 ĒKsviests350 mlvistas buljons75 gsaldais krējums sāls pipari2 ĒKmārrutki2 ĒKskābs krējums lociņi
Sagatavošana
1
Kartupeļus, seleriju, puravu, ķiploku un 150 g sēnes notīra, sīki sagriež.
2
Katliņā izkausē 2 ĒK sviesta, tajā ~ 5 minūtes sautē dārzeņus un sēnes. Pielej 200 ml buljona, uzliek vāku un uz nelielas liesmas sautē ~ 12 minūtes.
3
Sablendē, vienlaikus iemaisot saldo krējumu un atlikušo buljonu. Zupu uzvāra, pēc garšas pieliek sāli un piparus.
4
Mārrutkus samaisa ar skābu krējumu, pieliek sāli un piparus.
5
Pannā izkausē 1 ĒK sviesta, tajā īsi apcep plānās šķēlītēs sagrieztas atlikušās sēnes.
6
Zupu lej šķīvjos, vidū liek apceptās sēnes, krējuma – mārrutku maisījumu. Pārkaisa ar sakapātiem lociņiem.
Iesūtīja: Nora
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit