Foto: Shutterstock
Noras karameļu - siera kūka visgarākā nākamajā dienā.
120Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
220 gmilti1 šķipsnasāls75 gcukurs150 gsviests1 ĒKūdens100 gsviests125 gcukurs2 ĒKkarameļu sīrups4 golas500 gbiezpiens200 gskābs krējums1 ĒKmilti

Sagatavošana

1

Ietauko apaļo tortes formu (26 cm diametrs) un ieliek ledusskapī.

2

No mīklas sastāvdaļām samīca gludu mīklu, izrullē, ieklāj formā un atkal liek ledusskapī uz vismaz 1/2 stundu.

3

Pa to laiku izkausē katliņā sviestu ar cukuru un karsē maisot, kamēr cukurs karamelizējies.

4

Iemaisa karameļu sīrupu un ļauj minūtes 5 atdzist.

5

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.

6

Olas saputo un tajās iemaisa karameli, pēc tam visas pārējā pildījuma sastāvdaļas.

7

Pildījumu liek uz mīklas un cep karstā krāsnī ~ 1 stundu.

8

Ieteikums - lai kūka nesakristos, to pēc izcepšanas atdzesē, neizņemot no cepeškrāsns.

* kad karameles masu lej olās un turpina maisīt, tā vispirms sadalās mazos karameles gabaliņos (viendabīgu masu tur nedabūt), kas ātri vien tomēr izšķīst, un tā nu kūkai ir forša karameļu garša un krāsa.
* jā, maliņai jābūt (bet ja nav, arī pārdzīvosi, tikai kūkai jāļauj pilnībā atdzist, neizņemot no formas),
* "kamēr cukurs karamelizējies" nozīmē - kamēr cukurs nedaudz piededzis un mainījis krāsu
* šodien cep, ēd rīt.

Iesūtīja: Nora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!