Foto: Shutterstock
Noras marinētie šampinjoni - viens, divi un gatavs.
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 kgšampinjoni sīpoli ūdens sāls cukurs etiķis1 ĒKmelnie piparu graudi2 gab.lauru lapas2 gab.smaržīgie pipari

Sagatavošana

1

Nopērku šampinjonus, notīru.

2

Uzvāru marinādi - viss pēc garšas - ūdens, sāls, cukurs (attiecība šiem 2:1), etiķis, kāda tējkarote melno piparu, pāris lauru lapas, pāris virces (smaržīgie pipari).

3

Kad marināde vārās, metu iekšā šampinjonus, pavāru minūtes 5 - 10 (kamēr apnīk vārīt). Tas arī viss.

4

Kad drusku padzisis, metu iekšā burkā, kur jau dzīvo kāda sīpolripa. No viena kg šampinjonu sanāk ~ 1l burka.

* kad sakārojas, piemetu marinādei kādu šķipsnu rozmarīna un / vai oregano, ir peldināts arī ķiploks.

Iesūtīja: Nora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!