Noras plūmju kūka
Foto: Shutterstock
3.6000 5
8 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas

Noras plūmju kūka - tējas vai kafijas galdam.

Pildījumam -1 kg plūmes atkaulo, sagriež 4 daļās katru, pieber 75 g cukuru, 4 ĒK ūdens un uzvāra (~2 -3 minūtes). Pieber kanēli. 40 g kartupeļu cietes samaisa ar 5 ĒK auksta ūdens un piegāž plūmēm, maisa, kamēr sabiezē (iznāk tāda pacieta plūmju ķēpa).

Mīklai - 250 g sviesta saputo ar 200 g cukura, pa vienai iekuļ 5 olas, pieber 250 g miltus, kas sajaukti ar 2 ĒK cepamā pulvera. Pusi mīklas liek iesviestotā un ar mannas putraimiem izkaisītā tortes veidnē ar noņemamo malu (26 cm diametrā). Uzliek plūmes, tām virsū - atlikušo mīklu, izlīdzina.

Šauj iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī (~170 - 180 grādi) un cep ~ stundu. Ļauj atdzist, neizņemot no veidnes. Kad atdzisusi, var vēl pārsmērēt ar aprikožu ievārījumu (2 ĒK aprikožu ievārījuma izrīvē caur sietu, uzkarsē un pārsmērē atdzisušo kūku - tad virsma ir sulīgāka un tik ātri neapkalst.

Iesūtīja: Nora

Source

Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form