Sastāvdaļas:

  • /8 gab./
  • 250 g kviešu miltu
  • 25 g rauga
  • 150 g kefīra istabas temperatūrā
  • 2 - 3 ĒK izkausēta sviesta
  • šķipsna sāls
  • 1 TK cukura
  • 50 ml remdena ūdens
  • 1 ĒK kartupeļu miltu
  • ~ 75 g izlobītu saulespuķu sēkliņu

Gatavošana:
1. Miltus ber bļodā, padziļinājumā iedrupina raugu, uzlej nedaudz kefīra un samaisa putriņā. Pārkaisa bik miltus pāri, raudzē siltā vietā ~ 15 minūtes. Pielej pārējo kefīru, pieliek sāli un cukuru, kārtīgi samīca. Raudzē siltā vietā ~ 30 min.
2. Izmīca vēlreiz, sadala 8 daļās, izveido apaļas maizītes un liek uz plāts, kas apklāta ar ceppapīru. Ar asu nazi viegli iegriež katrai maizītei krustiņu. Apsedz un raudzē 15 minūtes.
3. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem. Ūdeni sajauc ar cieti, apsmērē maizītes un apkaisa ar sēklām. Cep ~ 20 minūtes.
Iesūtīja:
Nora
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!