Sastāvdaļas:

  • /8 gab./
  • 250 g kviešu miltu
  • 25 g rauga
  • 150 g kefīra istabas temperatūrā
  • 2 - 3 ĒK izkausēta sviesta
  • šķipsna sāls
  • 1 TK cukura
  • 50 ml remdena ūdens
  • 1 ĒK kartupeļu miltu
  • ~ 75 g izlobītu saulespuķu sēkliņu

Gatavošana: 1. Miltus ber bļodā, padziļinājumā iedrupina raugu, uzlej nedaudz kefīra un samaisa putriņā. Pārkaisa bik miltus pāri, raudzē siltā vietā ~ 15 minūtes. Pielej pārējo kefīru, pieliek sāli un cukuru, kārtīgi samīca. Raudzē siltā vietā ~ 30 min.
2. Izmīca vēlreiz, sadala 8 daļās, izveido apaļas maizītes un liek uz plāts, kas apklāta ar ceppapīru. Ar asu nazi viegli iegriež katrai maizītei krustiņu. Apsedz un raudzē 15 minūtes.
3. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem. Ūdeni sajauc ar cieti, apsmērē maizītes un apkaisa ar sēklām. Cep ~ 20 minūtes.
Iesūtīja: Nora

Source

Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form