Foto: Shutterstock
Folija sainītī ceptas bietes ar lauru lapām un smaržīgajiem pipariem salātos būs īpaši aromātiskas, marinētie sīpoli piešķirs tiem īpašu pikantumu, bet sulīgs ābols gādās par svaigumu.
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

3 nelielas bietes pēc garšaseļļa3 smaržīgie pipari1 lauru lapa4 kartupeļi2 āboli2 siļķu filejas1 sīpols1 TKcukurs4 ĒKbaltvīna etiķis

Sagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem.

2

Nomazgātas bietes liek uz divās kārtās salocītas folija loksnes, pievieno šķipsnu sāls, šļuku eļļas, pāris smaržīgos piparus, lauru lapu un satin vīstoklītī, cieši aizlokot malas, lai tvaiks netiktu ārā.

3

Liek bietes cepties 40 minūtes, tad atdzesē un sagriež kubiņos.

4

Kamēr bietes cepas, novāra kartupeļus ar visām mizām, atdzesē, nomizo un sagriež kubiņos.

5

Sīpolus nomizo, sagriež kubiņos, pārlej ar verdošu ūdeni un noplaucē, ūdeni nolej. Sīpolus liek bļodiņā, pievieno cukuru un baltvīna etiķi, apmaisa.

6

Sālītu siļķu filejas sagriež kubiņos. Ābolus nomizo un sagriež kubiņos.

7

Bļodā liek kartupeļus, siļķi, ābolus un sīpolus ar visu marinādi, pievieno eļļu un apmaisa - šādi katra salātu sastāvdaļa saglabās savu krāsu un nepiesūksies ar biešu sulu.

8

Pievieno bietes un apmaisa. Ja vēlas, pirms pasniegšanas var pievienot kapātus zaļumus.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!