Novadu garšas: Kolkas stragnams jeb aukstā zupa ar siļķi un skābētiem gurķiem
Foto: Publicitātes foto
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Kā piedienas īstai lībiešu receptei, šeit nav norādīts precīzs izejvielu daudzums, jo tas atkarīgs no ēdāju skaita un viņu apetītes, kā arī saimnieces uzskatiem, vai zupai jābūt biezai vai šķidrai. Pēc Baibas Dambergas receptes gatavotu stragnamu Lībiešu mājas kafejnīcu dienu ietvaros 1. un 2. jūnijā varēs nobaudīt mājas kafejnīcā "Santa tubā" Kolkā.

Rūgušpienā vai kefīrā saliek sakapātas vārītas olas, siļķes filejas gabaliņus (jāizvēlas sālīta siļķe, kas nav eļļas marinādē), sīki sagrieztus skābētos gurķus un zaļumus.

Samaisa un noliek vēsumā ievilkties. Pasniedz ar karstiem rūšrāceņiem jeb kartupeļiem.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form