Foto: Kristīne Bērziņa
Atsaucoties "Tasty" aicinājumam novadiem dalīties ar savas puses tradicionālo ēdienu receptēm, Tukuma Tūrisma informācijas centrs piedāvā Tukuma veltnīti, ko, viesojoties Tukumā, oriģinalā iespējams nobaudīt tādās vietās kā Tukuma Ledus halle, "Aplis", "Smukausis", "Twists", kā arī Tukuma apkārtnē – "Apsītē", "Apšukrogā", Jaunmoku pilī, "Sumbrā" un "Valguma pasaulē".
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

150 gcūkgaļas karbonāde30 gkrēmsiers30 gsaulē kaltēti tomāti10 grudzu rupjmaize citronu sula ķiploka daiviņa timiāns sāls pipari Bārbekjū mērce

Sagatavošana

1

Karbonādes šķēli izdauza ar gaļas āmurīti. Pārslaka to ar citronu sulu un pārziež ar bārbekjū mērci. Pārkaisa ar sāli, pipariem, timiānu un smalcinātu ķiploku.

2

Uz sagatavotās gaļas šķēles liek sieru, rudzu maizes stienīti un saulē kaltētu tomātu. Ietin sagatavoto pildījumu gaļas šķēlē.

3

Liek veltnīti uz sakarsēta grila vai uz grilpannas. Cep aptuveni 3 minūtes no katras puses, līdz gaļa izcepusies.

4

Veltnīti pasniedz sagrieztu šķēlēs, lai redzams krāšņais pildījums.

Foto: Kristīne Bērziņa

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!