Novadu garšas: Tukuma veltnītis
Foto: Kristīne Bērziņa
3.5000 2
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
150 g
150 g cūkgaļas karbonāde
cūkgaļas karbonāde
30 g
30 g krēmsiers
krēmsiers
30 g
30 g saulē kaltēti tomāti
saulē kaltēti tomāti
10 g
10 g rudzu rupjmaize
rudzu rupjmaize
 
citronu sula
citronu sula
 
ķiploka daiviņa
ķiploka daiviņa
 
timiāns
timiāns
 
sāls
sāls
 
pipari
pipari
 
Bārbekjū mērce
Bārbekjū mērce
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Ziemassvētku receptes
  • Gaļas ēdieni
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Atsaucoties "Tasty" aicinājumam novadiem dalīties ar savas puses tradicionālo ēdienu receptēm, Tukuma Tūrisma informācijas centrs piedāvā Tukuma veltnīti, ko, viesojoties Tukumā, oriģinalā iespējams nobaudīt tādās vietās kā Tukuma Ledus halle, "Aplis", "Smukausis", "Twists", kā arī Tukuma apkārtnē – "Apsītē", "Apšukrogā", Jaunmoku pilī, "Sumbrā" un "Valguma pasaulē".

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Karbonādes šķēli izdauza ar gaļas āmurīti. Pārslaka to ar citronu sulu un pārziež ar bārbekjū mērci. Pārkaisa ar sāli, pipariem, timiānu un smalcinātu ķiploku.

    Uz sagatavotās gaļas šķēles liek sieru, rudzu maizes stienīti un saulē kaltētu tomātu. Ietin sagatavoto pildījumu gaļas šķēlē.

    Liek veltnīti uz sakarsēta grila vai uz grilpannas. Cep aptuveni 3 minūtes no katras puses, līdz gaļa izcepusies.

    Veltnīti pasniedz sagrieztu šķēlēs, lai redzams krāšņais pildījums.

    Novadu garšas: Tukuma veltnītis
    Foto: Kristīne Bērziņa

    Lai labi garšo!

    Tags

    Tradicionālā latviešu virtuve BBQ mērce Citronu sula Cūkgaļas karbonāde Ķiploki Krēmsiers Rupjmaize Sāls Saulē kaltēti tomāti Timiāns Cepšana Pannā cepts ēdiens Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei Ikdienas maltītei Ziemassvētku receptes Gaļas ēdieni Latviešu nacionālā virtuve Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas Pusdienas Vakariņas vidēji
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form