Novadu kulinārais mantojums: eļļā vārīti Latgales guļbešņīki ar sēņu mērci
Foto: LTV publicitātes foto
1.0000 1
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Turpinot iepazīt Latvijas vēsturisko novadu bagāto kulināro mantojumu, "reanimējam" novadu garšas, sadarbībā ar LTV raidījumu "Īsakūd Latgolā" (Iekodies Latgalē) piedāvājot uzzināt, kādi tad ir Latgales puses tradicionālie ēdieni. Zemnieku saimniecības "Solomina muiža" saimniece Inese Survilo māca, kā tradicionālos latgaliešu guļbešņīkus pagatavot netradicionālā veidā – tos fritējot un pasniedzot ar sēņu mērci.

Vārītos kartupeļus izmaļ caur gaļas maļamo mašīnu un liek bļodā.

Pieveno olu, sāli, miltus un samīca visu viendabīgā mīklā. Mīkla nedrīkst lipt pie rokām.

Gaļu un sieru sagriež vienāda izmēra stienīšos.

Mīklu izrullē un sagriež mazos gabaliņos, kā pīrāgiem. No katra pikucīša veido plācenīti. Plācenīša vidiņā liek stienīti gaļas un stienīti siera un aizloka ciet. Parullē rokās, apviļā miltos un fritē uzkarsētā eļļā zeltainus.

Gatavo sēņu mērci. Pannā sakarsētā eļļā apcep sīpolus, pievieno gabaliņos sagrieztas sēnes, sakapātus zaļumus un apcep, pievieno saldo krējumu, sāli un piparus pēc garšas, visu pasutina 10 minūtes.

Guļbešņīkus pasniedz, bagātīgi pārlietus ar sēņu mērci. Klāt labi garšo mazsālīti gurķīši.

Novadu kulinārais mantojums: eļļā vārīti Latgales guļbešņīki ar sēņu mērci
Foto: LTV publicitātes foto

Lai labo garšo!

Source

LTV1
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form