Novadu kulinārais mantojums: eļļā vārīti Latgales guļbešņīki ar sēņu mērci
Foto: LTV publicitātes foto
1.0000 1
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2 kg
2 kg vārīti kartupeļi
vārīti kartupeļi
1 glāze
1 glāze milti
milti
1
1 ola
ola
200 g
200 g kūpināta gaļa
kūpināta gaļa
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
200 g
200 g Jāņu siers
Jāņu siers
 
eļļa fritēšanai
eļļa fritēšanai
SĒŅU MĒRCEI
 
baravikas un beciņas
baravikas un beciņas
1
1 sīpols
sīpols
 
dilles un lociņi
dilles un lociņi
100 ml
100 ml saldais krējums
saldais krējums
pēc garšas
pēc garšas sāls un malti melnie pipari
sāls un malti melnie pipari
  • Eļļā vārītās uzkodas
  • Gaļas ēdieni
  • Kartupeļu ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Turpinot iepazīt Latvijas vēsturisko novadu bagāto kulināro mantojumu, "reanimējam" novadu garšas, sadarbībā ar LTV raidījumu "Īsakūd Latgolā" (Iekodies Latgalē) piedāvājot uzzināt, kādi tad ir Latgales puses tradicionālie ēdieni. Zemnieku saimniecības "Solomina muiža" saimniece Inese Survilo māca, kā tradicionālos latgaliešu guļbešņīkus pagatavot netradicionālā veidā – tos fritējot un pasniedzot ar sēņu mērci.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vārītos kartupeļus izmaļ caur gaļas maļamo mašīnu un liek bļodā.

    Pieveno olu, sāli, miltus un samīca visu viendabīgā mīklā. Mīkla nedrīkst lipt pie rokām.

    Gaļu un sieru sagriež vienāda izmēra stienīšos.

    Mīklu izrullē un sagriež mazos gabaliņos, kā pīrāgiem. No katra pikucīša veido plācenīti. Plācenīša vidiņā liek stienīti gaļas un stienīti siera un aizloka ciet. Parullē rokās, apviļā miltos un fritē uzkarsētā eļļā zeltainus.

    Gatavo sēņu mērci. Pannā sakarsētā eļļā apcep sīpolus, pievieno gabaliņos sagrieztas sēnes, sakapātus zaļumus un apcep, pievieno saldo krējumu, sāli un piparus pēc garšas, visu pasutina 10 minūtes.

    Guļbešņīkus pasniedz, bagātīgi pārlietus ar sēņu mērci. Klāt labi garšo mazsālīti gurķīši.

    Novadu kulinārais mantojums: eļļā vārīti Latgales guļbešņīki ar sēņu mērci
    Foto: LTV publicitātes foto

    Lai labo garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form