Foto: LTV publicitātes foto

Turpinot iepazīt Latvijas vēsturisko novadu bagāto kulināro mantojumu, "reanimējam" novadu garšas, sadarbībā ar LTV raidījumu "Īsakūd Latgolā" (Iekodies Latgalē) piedāvājot uzzināt, kādi tad ir Latgales puses tradicionālie ēdieni. Zemnieku saimniecības "Solomina muiža" saimniece Inese Survilo māca, kā tradicionālos latgaliešu guļbešņīkus pagatavot netradicionālā veidā – tos fritējot un pasniedzot ar sēņu mērci.

12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2 kgvārīti kartupeļi1 glāzemilti1 ola200 gkūpināta gaļa pēc garšassāls200 gJāņu siers eļļa fritēšanai baravikas un beciņas1 sīpols dilles un lociņi100 mlsaldais krējums pēc garšassāls un malti melnie pipari

Sagatavošana

1

Vārītos kartupeļus izmaļ caur gaļas maļamo mašīnu un liek bļodā.

2

Pieveno olu, sāli, miltus un samīca visu viendabīgā mīklā. Mīkla nedrīkst lipt pie rokām.

3

Gaļu un sieru sagriež vienāda izmēra stienīšos.

4

Mīklu izrullē un sagriež mazos gabaliņos, kā pīrāgiem. No katra pikucīša veido plācenīti. Plācenīša vidiņā liek stienīti gaļas un stienīti siera un aizloka ciet. Parullē rokās, apviļā miltos un fritē uzkarsētā eļļā zeltainus.

5

Gatavo sēņu mērci. Pannā sakarsētā eļļā apcep sīpolus, pievieno gabaliņos sagrieztas sēnes, sakapātus zaļumus un apcep, pievieno saldo krējumu, sāli un piparus pēc garšas, visu pasutina 10 minūtes.

6

Guļbešņīkus pasniedz, bagātīgi pārlietus ar sēņu mērci. Klāt labi garšo mazsālīti gurķīši.

Foto: LTV publicitātes foto

Lai labo garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!