Novadu kulinārais mantojums: Latgales grūslis ar gaļas un kaņepju aizdaru
Foto: LTV publicitātes foto
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg grūbas
grūbas
300 g
300 g kūpināta gaļa
kūpināta gaļa
300 g
300 g kūpināta gaļa
kūpināta gaļa
0.5 glāze
0.5 glāze kaņepju sēklas
kaņepju sēklas
200 g
200 g pelēkie zirņi, vārīti
pelēkie zirņi, vārīti
200 g
200 g pupiņas, vārītas
pupiņas, vārītas
100 g
100 g sviests
sviests
pēc garšas
pēc garšas sāls un malti melnie pipari
sāls un malti melnie pipari
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ikdienas maltītei
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Putras un biezputras
  • Turpinot iepazīt Latvijas vēsturisko novadu kulināro mantojumu, "reanimējam" novadu garšas, sadarbībā ar LTV raidījumu "Īsakūd Latgolā" (Iekodies Latgalē) piedāvājam uzzināt, kādi tad ir Latgales puses tradicionālie ēdieni. Latgaliešu saimniece Sarmīte Stepiņa māca, kā gatavojams satīgais grūslis.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Grūbas skalo vairākos ūdeņos, kamēr ūdens paliek dzidrs. Tad pārlej ar ūdeni un vāra, līdz grūbas mīkstas, pievienojot sāli garšai vai kādu garšvielu.

    Grūbu virumā iemaisa iepriekš novārītus zirņus, pupas un sviestu. Nedaudz pasautē.

    Grūsli var pasniegt arī tāpat vien un baudīt, piedzerot kefīru vai rūgušpienu, bet, ja vēlas, to var pārliet ar kūpinātas gaļas mērci.

    Gaļu sagriež kubiņos un sakarsētā pannā apcep, līdz sāk izdalīties tauki. Pievieno piestā sagrūstas kaņepes un pacep vēl kādu minūti, tad aizdaru iemaisa grūbās.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form