Novadu kulinārais mantojums: Latgales grūslis ar gaļas un kaņepju aizdaru
Foto: LTV publicitātes foto
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Turpinot iepazīt Latvijas vēsturisko novadu kulināro mantojumu, "reanimējam" novadu garšas, sadarbībā ar LTV raidījumu "Īsakūd Latgolā" (Iekodies Latgalē) piedāvājam uzzināt, kādi tad ir Latgales puses tradicionālie ēdieni. Latgaliešu saimniece Sarmīte Stepiņa māca, kā gatavojams satīgais grūslis.

Grūbas skalo vairākos ūdeņos, kamēr ūdens paliek dzidrs. Tad pārlej ar ūdeni un vāra, līdz grūbas mīkstas, pievienojot sāli garšai vai kādu garšvielu.

Grūbu virumā iemaisa iepriekš novārītus zirņus, pupas un sviestu. Nedaudz pasautē.

Grūsli var pasniegt arī tāpat vien un baudīt, piedzerot kefīru vai rūgušpienu, bet, ja vēlas, to var pārliet ar kūpinātas gaļas mērci.

Gaļu sagriež kubiņos un sakarsētā pannā apcep, līdz sāk izdalīties tauki. Pievieno piestā sagrūstas kaņepes un pacep vēl kādu minūti, tad aizdaru iemaisa grūbās.

Lai labi garšo!

Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form