Novadu kulinārais mantojums: Latgales murcovka
Foto: LTV publicitātes foto
3.0000 3
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
 
rupjmaize
rupjmaize
 
sīpoli
sīpoli
 
kaņepju eļļa
kaņepju eļļa
 
sāls
sāls
 
malti melnie pipari
malti melnie pipari
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Dažādas uzkodas
  • Dažādi salāti
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Turpinot iepazīt Latvijas vēsturisko novadu bagāto kulināro mantojumu, "reanimējam" novadu garšas, sadarbībā ar LTV raidījumu "Īsakūd Latgolā" (Iekodies Latgalē) piedāvājot uzzināt, kādi tad ir Latgales puses tradicionālie ēdieni. Zemnieku saimniecības "Solomina muiža" saimniece Inese Survilo māca, kā gatavojama murcovka – sātīgs gavēņa laika ēdiens.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Maizīti sagriež kubiņos. Sīpolus sasmalcina. Tradicionāli maizes un sīpolu attiecība ir 1:1, bet, protams, var izmantot arī mazāku sīpolu daudzumu.

    Bļodā liek maizes kubiņus, pievieno sakapātos sīpolus, aplej ar eļļu, pievieno sāli, piparus un nedaudz ūdens. Visu samaisa un ļauj garšām savilkties.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form