Novadu kulinārais mantojums: Latgales svētku maize ar dzērveņu zaptes ieraugu
Foto: LTV publicitātes foto
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu

Sadarbībā ar LTV raidījumu "Īsakūd Latgolā" (Iekodies Latgalē) piedāvājam uzzināt, kādi tad ir Latgales puses tradicionālie ēdieni. Malnavas "Dzīļu" maiznīcas saimniece Aina Barsukova māca, kā cepama Latgales svētku maize ar rozīnēm un dzērveņu zaptes ieraugu.

Iepriekšējā vakarā sagatavo ieraugu. Samaisa kopā visas sausās sastāvdaļas, pievieno raugu, dzērveņu ievārījumu, ūdeni pēc nepieciešamības un atstāj uzrūgt.

Nākamajā dienā, kad ieraugs uzaudzis, sāk veidot mīklu, pamazām pievienojot rozīnes un kviešu miltus - vismaz 1 kg, bet, ja nepiecešams, tad vairāk. Mīklu liek abrā un raudzē 3 stundas, tad sadala kukulīšos un liek uz kļavu lapām vai klijām. Kukulīšus tur siltā vietā vēl stundu.

Maizi cep 275 grādu uzkarsētā krāsnī 10 minūtes, tad temperatūru pazemina uz 220 grādiem un cep vēl 35 minūtes.

Karstos kukulīšus ņem ārā no krāsns un apsmērē ar sviestu.

Lai labi garšo!

Source

LTV1
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form