Novadu kulinārais mantojums: Latgales svētku maize ar dzērveņu zaptes ieraugu
Foto: LTV publicitātes foto
0 0
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
IERAUGAM
100 g
100 g kviešu milti
kviešu milti
 
silts ūdens
silts ūdens
100 g
100 g rudzu milti
rudzu milti
200 g
200 g linsēklas
linsēklas
200 g
200 g klijas
klijas
15 g
15 g sausais raugs
sausais raugs
250 ml
250 ml dzērveņu ievārījums
dzērveņu ievārījums
MAIZEI
1 kg
1 kg kviešu milti
kviešu milti
1 sauja
1 sauja rozīnes
rozīnes
 
klijas vai kļavu lapas cepšanai
klijas vai kļavu lapas cepšanai
 
sviests maizes pārziešanai
sviests maizes pārziešanai
  • Latvijas svētku receptes
  • Lieldienu receptes
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Ziemassvētku receptes
  • Dažādas mīklas
  • Maize
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Sadarbībā ar LTV raidījumu "Īsakūd Latgolā" (Iekodies Latgalē) piedāvājam uzzināt, kādi tad ir Latgales puses tradicionālie ēdieni. Malnavas "Dzīļu" maiznīcas saimniece Aina Barsukova māca, kā cepama Latgales svētku maize ar rozīnēm un dzērveņu zaptes ieraugu.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Iepriekšējā vakarā sagatavo ieraugu. Samaisa kopā visas sausās sastāvdaļas, pievieno raugu, dzērveņu ievārījumu, ūdeni pēc nepieciešamības un atstāj uzrūgt.

    Nākamajā dienā, kad ieraugs uzaudzis, sāk veidot mīklu, pamazām pievienojot rozīnes un kviešu miltus - vismaz 1 kg, bet, ja nepiecešams, tad vairāk. Mīklu liek abrā un raudzē 3 stundas, tad sadala kukulīšos un liek uz kļavu lapām vai klijām. Kukulīšus tur siltā vietā vēl stundu.

    Maizi cep 275 grādu uzkarsētā krāsnī 10 minūtes, tad temperatūru pazemina uz 220 grādiem un cep vēl 35 minūtes.

    Karstos kukulīšus ņem ārā no krāsns un apsmērē ar sviestu.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form