Foto: LTV publicitātes foto

Sadarbībā ar LTV raidījumu "Īsakūd Latgolā" (Iekodies Latgalē) piedāvājam uzzināt, kādi tad ir Latgales puses tradicionālie ēdieni. Malnavas "Dzīļu" maiznīcas saimniece Aina Barsukova māca, kā gatavojama zivju zupa Latgales gaumē ar šļuciņu šmakovkas piedevās.

12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2 kgupes zivis1 sīpols4 ķiploka daiviņas2 lauru lapas6 smaržīgie pipari1 kgkartupeļi3 burkāni4 tomāti100 gsviests100 gšmakovka pēc garšassāls zaļumu bunte

Sagatavošana

1

Zivis notīra, izķidā un izņem žaunas. Liek zivis katlā, pārlej ar aukstu ūdeni un vāra, ik pa laikam noputojot. Jo lielāka zivju dažādība, jo gardāka būs zupa. Vārot pievieno sīpolus, ķiploka daiviņu, lauru lapas un piparus.

2

Pēc aptuveni pusstundas, kad zivis ir gatavas, tās uzmanīgi izceļ ārā no katla. Izmantojot divas dakšiņas, atdala gaļu no asakām un liek zivju gabaliņus atpakaļ zupā.

3

Zupai pievieno arī gabaliņos sagrieztus kartupeļus, sakapātus ķiplokus un uz rupjās rīves sarīvētus burkānus. Skābumam pievieno sasmalcinātus tomātus.

4

Tā kā upes zivis nav treknas, tad zupai liek klāt arī sviestu. Visbeidzot pielej šmakovku, zupu vēlreiz uzvāra, pievieno kapātus zaļumus un ceļ galdā.

Vēl viena variācija zupai: Uz 1 litru zupas pievieno 100 ml kokosriekstu piena un 2 ĒK zaļās "Tabasco" mērces.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!