Foto: Shutterstock
Piparkūkas ar sirds siltumu no pašpagatavotas mīklas ar iesalu. Lai garšvielas kārtīgi iesūktos mīklā, mīklu vēlams pagatavot vismaz mēnesi pirms Ziemassvētkiem.
25Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

500 giesala ekstrakts200 gsviests vai margarīns300 gbrūnais cukurs2 gab.olas1 kgmilti0.75 TKsoda2 ĒKpiparkūku garšvielu maisījums1 mandarīna miziņa,samalta dzirnaviņās

Sagatavošana

1

Iesala ekstraktu, cukuru un taukvielas uzvāra.

2

Karstam šķidrumam pieliek samalto mandarīnu miziņu, garšvielas, iemaisa pusi miltu, nedaudz atdzesē.

3

Tad pieliek olas un piemīca pārējos miltus, kas ir izsijāti kopā ar sodu.

4

Visus miltus nepievieno uzreiz, jo, ja miltiem ir lielāks lipekļa saturs, tad ir vajadzīgs nedaudz mazāk miltu.

5

Mīklu liek ledusskapī vai citā vēsākā vietā.

6

Mīklu plāni izveltnē, ar formiņām izspiež figūras, tās liek pannā uz cepamā papīra un cep 10 minūtes 200 grādu temperatūrā.

Ja piparkūkas pirms cepšanas pārklāj ar saputotu olas dzeltenumu, kuram var pievienot tējkaroti ūdens, tad to virsma būs spīdīga.


Iesūtīja:
Aube

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!