Novembrī gatavojama piparkūku mīkla ar iesalu
Foto: Shutterstock
2.9333 15
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g iesala ekstrakts
iesala ekstrakts
200 g
200 g sviests vai margarīns
sviests vai margarīns
300 g
300 g brūnais cukurs
brūnais cukurs
2 gab.
2 gab. olas
olas
1 kg
1 kg milti
milti
0,75 TK
0,75 TK soda
soda
2 ĒK
2 ĒK piparkūku garšvielu maisījums
piparkūku garšvielu maisījums
1
1 mandarīna miziņa,samalta dzirnaviņās
mandarīna miziņa,samalta dzirnaviņās
  • Cepumi
  • Dažādas mīklas
  • Ziemassvētku receptes
  • Pasaules Virtuve
  • Piparkūkas ar sirds siltumu no pašpagatavotas mīklas ar iesalu. Lai garšvielas kārtīgi iesūktos mīklā, mīklu vēlams pagatavot vismaz mēnesi pirms Ziemassvētkiem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Iesala ekstraktu, cukuru un taukvielas uzvāra.

    Karstam šķidrumam pieliek samalto mandarīnu miziņu, garšvielas, iemaisa pusi miltu, nedaudz atdzesē.

    Tad pieliek olas un piemīca pārējos miltus, kas ir izsijāti kopā ar sodu.

    Visus miltus nepievieno uzreiz, jo, ja miltiem ir lielāks lipekļa saturs, tad ir vajadzīgs nedaudz mazāk miltu.

    Mīklu liek ledusskapī vai citā vēsākā vietā.

    Mīklu plāni izveltnē, ar formiņām izspiež figūras, tās liek pannā uz cepamā papīra un cep 10 minūtes 200 grādu temperatūrā.

    Ja piparkūkas pirms cepšanas pārklāj ar saputotu olas dzeltenumu, kuram var pievienot tējkaroti ūdens, tad to virsma būs spīdīga.


    Iesūtīja:
    Aube

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form