Foto: DELFI
Visā pasaulē pazīstamajam Parmas šķiņķim prošuto piemīt aromāts un īpašs saldums, ko tam piešķir apgabala unikālā vide, kas ir ideāli piemērota dabīgam žāvēšanas un nogatavināšanas procesam. Parmas pakalnu gaisā virmo Versīlijas priežu un kastaņu mežu smarža, un tas ir attīrīts Čizas karsta kalnos. Parmas šķiņķis ir lieliska uzkoda, kā arī padara pamatēdienu pilnīgu, vieglu un ļoti barojošu.
30Minūtes
12Sastāvdaļas
grūti

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
NŪDELĒM:300 gitāļu 00 maluma kviešu milti1 gab.ola4 gab.olu dzeltenumi sāls nerafinēta pirmā spieduma olīveļļa MĒRCEI:4 gab.Parmas šķiņķa šķēles, kas sagrieztas ½ cm platās strēmelēs1 gab.salmiņos sagriezts puravs20 ggrauzdēti lazdu rieksti50 gsviests nerafinēta pirmā spieduma olīveļļa

Sagatavošana

1

Nūdelēm - jauc visas sastāvdaļas, līdz mīkla kļūst stingra un viendabīga. Izveltnē mīklu ½ cm biezās strēmelēs un ar nazi sagriez nūdelēs.

2

Mērcei - sagriez strēmelēs Parmas šķiņķi (Prosciutto di Parma) un apcep to sviestā un eļļā, līdz tās kļūst kraukšķīgas. Izslēdz uguni, pievieno puravus un atstāj nožūt. Sālsūdenī izvāri nūdeles, nokās un pievieno mērcei. Pievieno nelielu daudzumu ūdens un sautē 2 minūtes. Pasniedz izrotātu ar kraukšķīgiem lazdu riekstiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!