30Minūtes
12Sastāvdaļas
grūti
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
NŪDELĒM:300 gitāļu 00 maluma kviešu milti1 gab.ola4 gab.olu dzeltenumi sāls nerafinēta pirmā spieduma olīveļļa MĒRCEI:4 gab.Parmas šķiņķa šķēles, kas sagrieztas ½ cm platās strēmelēs1 gab.salmiņos sagriezts puravs20 ggrauzdēti lazdu rieksti50 gsviests nerafinēta pirmā spieduma olīveļļa
Sagatavošana
1
Nūdelēm - jauc visas sastāvdaļas, līdz mīkla kļūst stingra un viendabīga. Izveltnē mīklu ½ cm biezās strēmelēs un ar nazi sagriez nūdelēs.
2
Mērcei - sagriez strēmelēs Parmas šķiņķi (Prosciutto di Parma) un apcep to sviestā un eļļā, līdz tās kļūst kraukšķīgas. Izslēdz uguni, pievieno puravus un atstāj nožūt. Sālsūdenī izvāri nūdeles, nokās un pievieno mērcei. Pievieno nelielu daudzumu ūdens un sautē 2 minūtes. Pasniedz izrotātu ar kraukšķīgiem lazdu riekstiem.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit