Nūdeļu zupa no pašpagatavotām nūdelēm.

Liellopu kaulu dzidrā buljonā liek salmiņos sagrieztus, sviestā vai margarīnā apceptus sīpolus, burkānus, pētersīļus un selerijas un vāra 10—15 minūtes. Tad pievieno atsevišķi sālsūdenī vārītas nūdeles un uzvāra.

Nūdeļu gatavošana: izsijātiem kviešu miltiem pielej ar ūdeni un sāli sakultu olu, izkausētu sviestu un samīca. Mīklu liek uz mīklas dēļa un ar rokām sastrādā, līdz tā gluda, spīdīga un pārgriežot mīklā redzamas "actiņas".

Mīklu sadala mazākos gabalos, izveltnē plānā plāksnē (2—3 mm), mazliet apkaltē, sagriež 4 cm platās sloksnēs, kuras saliek vairākas vienu uz otras un sagriež šķērsām šaurās skaidiņās — nūdelēs.

Iesūtīja: no cāļa konferences, pirmavots nav norādīts

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!