Foto: Shutterstock
Klasisko Ņujorkas siera kūkas recepti papildinot ar tīkami saldskābu rabarberu pildījumu, rezultāts būs vienkārši izcils.
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

200 gpilngraudu cepumi "Digestive"50 gcukurs120 gsviests1 kgFiladelfijas siers200 gpūdercukurs3 ĒKmilti5 olas100 mlsaldais krējums1 citrons (norīvēta miziņa) pēc garšasvaniļa300 grabarberi, nomizoti un sagriezti kubiņos3 ĒKcukurs1 ĒKkartupeļu ciete glāzesūdens

Sagatavošana

1

Gatavo kūkas pamatni. Cepumus sarīvē uz rīves vai sasmalcina virtuves kombainā. Masai pievieno cukuru, mīkstu sviestu un kārtīgi samaisa.

2

Cepumu masu blīvi klāj kūkas formā, veidojot maliņas uz augšu. Krāsni uzkarsē līdz 180°C. Karstajā krāsnī liek kūkas pamatni un cep 15 minūtes. Izņem un atdzesē. Aptin veidni ar foliju.

3

Kamēr kūka cepas, gatavo rabarberu masu. Visas sastāvdaļas liek katliņā un karsē, ik pa laikam uzmanīgi apmaisot. Kolīdz masa uzmet sāk burbuļot, to karsē 1-2 minūtes, tad noņem katliņu no plīts un masu atdzesē līdz istabas temperatūrai.

4

Gatavo pildījumu. Lielā bļodā liek krēmsieru un sakuļ, lai nebūtu kunkuļu. Pievieno un iekuļ pūdercukuru, kas iepriekš sajaukts ar miltiem.

5

Pa vienai pievieno olas un iemaisa. Ja pildījuma kulšanai izmanto mikseri, tad izvēlas vismazāko ātrumu, lai masu "nepiedzītu" ar gaisu un cepšanās laikā neveidotos plaisas. Masai pievieno smalki sarīvētu citrona miziņu, saldo krējumu, un izmaisa. Kad visas sastāvdaļas iemaisītas, bļodu vairākas reizes uzsit pa galda virsmu, lai atbrīvotu no krēma lieko gaisu.

6

Sagatavo kūku cepšanai. Rabarberu masu lej kūkas formā virs cepumu pamatnes un izlīdzina. Virs rabarberiem lej kūkas pildījumu.

7

Dziļo cepamo plāti piepilda ar ūdeni, tā lai, ieliekot tajā kūkas veidni, tā būtu līdz pusei iegremdēta ūdenī. Kad veidne ielikta līdz 180 grādiem sakarsētajā krāsnī, krāsns temperatūru samazina līdz 170°C un cep kūku aptuveni 60–70 minūtes.

8

Izslēdz krāsni, izņem kūku. Ar plānu nazīti novelk gar formas malu, lai kūkas garoziņa atlec no formas un atdziestot nerada plaisas maigajā siera masā.

9

Kūku liek atpakaļ krāsnī. Paver krāsns durtiņas un ļauj kūkai atdzist aptuveni stundu. Tad izņem no krāsns un atdzesē pilnībā. Kad kūka atdzisusi, to līdz pasniegšanai glabā ledusskapī, pārklājot veidni ar pārtikas plēvi.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!