Ogu sorbets ar skābā krējuma krēmu
Foto: DELFI
3.0000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
SORBETAM
200 g
200 g saldētas ogas
saldētas ogas
70 g
70 g cukurs
cukurs
1 gab.
1 gab. olas baltums
olas baltums
SKĀBĀ KRĒJUMA PUTĀM
100 g
100 g skābais krējums
skābais krējums
25 g
25 g cukurs
cukurs
MAIZES DRUMSTALĀM
2 gab.
2 gab. rudzu maizes šķēles
rudzu maizes šķēles
1 ĒK
1 ĒK sviests
sviests
1 ĒK
1 ĒK maltas linsēklas
maltas linsēklas
DEKORĒŠANAI
pēc garšas
pēc garšas pūdercukurs
pūdercukurs
pēc garšas
pēc garšas svaigas ogas
svaigas ogas
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Piknika ēdienu receptes
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Romantiskas vakariņas
  • Viegla vasaras maltīte
  • Kārtojumi un šarlotes
  • Pasaules Virtuve
  • Šis ir viegls un gaisīgs deserts, kas ļaujas eksperimentiem atkarībā no ēdāju vēlmēm. Recepti iesaka krodziņa "Pils ķēķis" saimniece Ilze Briede.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo sorbetu - saldētās ogas liek blenderī, pievieno cukuru un olas baltumu, visu sablendē viendabīgā masā.

    Skābo krējumu (tam jābūt vismaz 25% treknam) saputo ar cukuru.

    Uz pannas sviestā apgrauzdē rudzu maizes drumstalas, pievieno maltas linsēklas un ātri apgrauzdē arī tās.

    Kārto visu caurspīdīgā glāzē vai burciņā, liekot kārtām - sāk ar saldēto ogu sorbetu, tad liek rudzu maizi, tad skābā krējuma putas. Dekorē ar svaigām ogām un pūdercukuru.

    Kārtas var papildināt ar bezē cepumiem, putukrējumu vai svaigām ogām.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form