Foto: Shutterstock
Šī ir lieliska maltīte kā pieaugušajiem, tā bērniem – var baudīt gan brokastīs, gan arī var paņemt līdzi kā pusdienas uz darbu. Olās ir zems ogļhidrātu saturs, taču tas ir pilnvērtīgs proteīna avots, kas dos enerģiju un sāta sajūtu. Turklāt pagatavošana ir ātra un vienkārša – vienai porcijai vajadzēs vien 8 – 10 minūtes, arī pildījumu var izvēlēties pēc sirds patikas.

Tortilju vietā izmanto olas un pagatavo proteīniem bagātu vrapu. Pildījumam izmanto avokado, dārzeņus, zema tauku satura sieru, humusu un tītara gaļu. Tas ir ātrs un viegls veids, kā uzkrāt ķermenim vajadzīgās aminoskābes, kas ir vitāli svarīgas cilvēka organisma funkcionēšanai, it sevišķi tiem, kas aktīvi sporto.

10Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 1
1 gab.ola pēc garšassāls, pipari, paprika, kajēnas pipari pēc garšasbaziliks, oregano un citi zaļumi pildījums pēc izvēles izsmidzināmā eļļa cepšanai

Sagatavošana

1

Uz vidējas uguns uzsilda nelielu pannu, kurā izsmidzina eļļu.

2

Bļodā iesit vienu olu un kārtīgi sakuļ.

3

Sakulto olu ielej karstā pannā tā, lai tā vienmērīgi pārklāj pannas virsmu.

4

Cep 30 sekundes (apkaisa ar garšvielām, pēc vēlēšanās).

5

Uzmanīgi ar lāpstiņu apgriež olu uz otru pusi un cep vēl 30 sekundes.

6

Noņem no pannas, atkārto ar tik daudz olām, cik plānots pagatavot.

7

Atļauj olām nedaudz atdzist (vai pilnībā, ja vēlas), pievieno iepriekš sagatavoto pildījumu, piemēram, smalki sagrieztus dārzeņus, rīvētu sieru, nelielos gabaliņos sagrieztu žāvētu gaļu vai zivi, papildina ar mērci pēc izvēles, sarullē un pasniedz. Gards tas būs gan silts, gan auksts.

Lai labi garšo, olas ir spēks!

Recepti sagatavojuši Latvijas apvienotās putnkopības nozares asociācijas speciālisti Eiropas komisijas finansētā izglītojošā projektā "Olas ir spēks!".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!