Ir receptes, kur nepieciešami tikai olu dzeltenumi. Ko darīt ar baltumiem? Jāgatavo olu baltuma cepumi.

Ziniet, kāda aina man iz bērnības atmiņā iespiedusies? Es gan šos cepumus toreiz neēdu, jo man tie likās kaut kas drausmīgs.... Īstenībā vienkārši plikus olbaltuma cepumus es nespēju ieēst vēl joprojām. Bet pati gatavošana! Pie draudzenes laukos, saulainā dienā piekalnītē tika izliktas paplātes ar olu baltuma micītēm, lai tās izkalstu. Tā gribētos izmēģināt šādu gatavošanas metodi, jo tā kā es cepumus neēdu, tad man nav atmiņas par to, kā tādā veidā kaltēti cepumi garšo. Interesanti, vai mūsdienās kāds vēl tā gatavo olbaltuma cepumus?

Lai nu kā - te būs mūsējā pārbaudītā recepte visgardākajiem olu baltuma cepumiem.

6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

3 olu baltumi200 gpūdercukurs (bet var arī parasto cukuru) šķipsnasāls1 ĒKkartupeļu ciete2 saujasrozīnes2 saujaszemesrieksti

Sagatavošana

1

Olu baltumiem pievieno sāli un puto stingrās putās, tad pieber cukuru, turpina putot kādas 7 minūtes.

2

Iemaisa kartupeļu cieti, rozīnes un sasmalcinātus riekstus, liek masu ar karoti uz pannas, veidojot mazus cepumus.

3

Cep 110 grādos 40-50 minūtes. Ja cepumi lielāki pēc izmēriem, cepšanas laiks var būt arī 60 minūtes. Atdzesē un ņem nost no pannas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!