Olu kliņģeris svinībām
Foto: Shutterstock
5.0000 1
15 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
6
6 olu dzeletenumi
olu dzeletenumi
1 glāze
1 glāze piens
piens
600 g
600 g milti
milti
150 g
150 g sviests
sviests
150-200 g
150-200 g cukurs
cukurs
25-50 g
25-50 g raugs
raugs
50 g
50 g mandeles
mandeles
 
citrona miziņa
citrona miziņa
 
sāls
sāls
1
1 ola pārziešanai
ola pārziešanai
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Kliņģeri
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Olu kliņģeris lielo svinību reizei.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pienu, sviestu, sāli, raugu un daļas miltu samaisa rauga mīklu. Mīklu noliek siltumā uzrūgt.

    Uzrūgušai mīklai pieliek ar cukuru saputotus olu dzeltenumus, piemīca pārējos miltus, citrona miziņu un sakapātas mandeles.

    Vēlreiz uzraudzē, izveido kliņģeri ( kā to darīt, stāstījām te). Atkal uzraudzē, pārziež ar olu, cep gatavu.

    Liekot galdā, grezno ar mētru vītni vai ziediem. Bērnam ap kliņģeri saliek svecītes — atbilstoši viņa gadu skaitam.

    Kliņģerim vēl var pielikt marmelādes, sukādes, rozīnes u.c.

    Iesūtīja: materiāli no www.calis.lv arhīva

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form