Olu dzeltenumu krēma deserts ar pūdercukuru un veselām zemenēm
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Saldais kārdinājums – karstā olu dzeltenumu zupa, kurā peld veselas zemenes. Būs īstais deserts vēsākajām un lietainākajām dienām, kad kaut nedaudz apsildīties ar vasaru. Viegli un garšīgi!

Pirms sāc gatavot, noteikti apdomā, kur to darīsi – šos desertus vari likt elektriskajā grilā, cepeškrāsnī vai pat uz dārza grila.

Lielā katlā lej verdošu ūdeni, bet tajā liek siltumizturīgu bļodu. Pēc tam bļodā liek olu dzeltenumus, cukuru, amaretto un vaniļas ekstraktu.

Sastāvdaļas rūpīgi sakul, pārbaudot, lai bļodas pamatne nepieskartos karstajam ūdenim. Masu labi sakul ar rokas mikseri, līdz tā ir bieza, bāla un gaisīga – miksera slotiņai stingri jāpielīp sakultajām olām.

Bļodu ņem ārā no siltā katla un masu pakuļ vēl kādu brīdi. Pēc tam lej divos deserta traukos.
Katrā trauciņā ieliek pa piecām veselām zemenēm.

Deserta bļodiņas liek uz cepamās pannās un iekšā cepeškrāsnī (180 grādos 5 līdz 10 minūtes), elektriskajā grilā vai uz parastā grilā, cep līdz deserta virskārta ir kļuvusi zeltaini brūna.

Garnē ar pūdercukuru un pasniedz karstu. Lai labi garšo!

Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form