Olu un saldā krējuma deserts ar timiāna cepumiem
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Krēmam:
150 ml
150 ml saldais krējums
saldais krējums
5 ĒK
5 ĒK piens
piens
10 g
10 g timiāns
timiāns
2
2 olu dzeltenumi
olu dzeltenumi
45 g
45 g pūdercukurs
pūdercukurs
2-3 TK
2-3 TK citronu sula
citronu sula
Cepumiem (36 gab.):
60 g
60 g sviests
sviests
100 g
100 g pūdercukurs
pūdercukurs
1 ĒK
1 ĒK timiāns
timiāns
2
2 olu baltumi
olu baltumi
100 g
100 g milti
milti
Piederumi:
 
cepamā panna izklāta ar cepamo papīru
cepamā panna izklāta ar cepamo papīru
 
konditorejas tūta ar vienkāršu 1 cm platu uzgali
konditorejas tūta ar vienkāršu 1 cm platu uzgali
4
4 trauciņi ar 100 ml tilpumu
trauciņi ar 100 ml tilpumu
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Cepumi
  • Citi saldēdieni
  • Krēmi
  • Ēdieni bērniem
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Kas to būtu domājis, ka timiāns var būt lieliska sastāvdaļa gardam desertam. Šoreiz olu un saldā krējuma krēms pildīts nelielās glāzītēs, bet klāt pasniegti maigi cepumiņi, kuros paslēpušās timiāna lapiņas. Iesakām baudīt kopā ar kādu krūzi karstas tējas vai aromātiskas kafijas.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sāk gatavot krēmu

    Saldo krējumu un pienu ielej nelielā katliņā, šķidrumam pievieno arī nomazgātos svaiga timiāna zariņus. Visam ļauj sākt vārīties. Pēc tam ņem nost no plīts un atstāj krējumu ievilkties ar timiāna garšu un smaržu uz 30 minūtēm.

    Gatavo cepumus

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220oC.

    Traukā liek mīksto sviestu un pūdercukuru, sastāvdaļas viegli sakuļot. Pievieno timiāna lapiņas un pakāpeniski arī olu baltumus, kā arī divas ēdamkarotes miltu. Visu kārtīgi apmaisa.

    Pēc tam mīklai pievieno atlikušos miltus, to kārtīgi samaisa. Mīklu sapilda konditorejas tūtā.

    Uz cepamās pannas uzspiež cepumus ar konditorejas tūtu, kurā ir mīkla. Katru cepumu veido aptuveni septiņus centimetrus garu. Kad visa mīkla izspiesta, liek cepeškrāsnī un cep astoņas minūtes.

    Kad cepumi gatavi, izņem no cepeškrāsns un atdzesē.

    Pabeidz gatavot krēmu

    Olu dzeltenumus kopā ar pūdercukuru kārtīgi sakuļ, līdz iegūts gaiši dzeltens krēms.

    Saldo krējumu atkārtoti uzsilda, pēc tam nokāš, atbrīvojoties no timiāna. Saldo krējumu pielej sakultajam olu dzeltenumam. Visu kārtīgi samaisa.

    Kad tas izdarīts, masu lej atpakaļ katliņā un uz lēnas uguns karsē tik ilgi, līdz masa nedaudz sabiezē.

    Krēmam pievieno citronu sulu. Ja krēmam ir kunkulīši, to izkāš caur sietu.

    Gatavo masu sapilda desertam atvēlētajās glāzītēs un liek ledusskapī, lai tas sastingtu.

    Pirms pasniegšanas izdekorē ar timiāna lapiņām. Ēd iemērcot timiāna cepumiņus aukstajā krēmā.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form