Olu kultenis ar kūpinātu lasi
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas

Kā iesākt dienu lieliski? Pagatavojot ideālu olu kulteni, kas kusīs mutē. Pasniedz to ar kūpinātu lasi uz grauzdiņa, lai būtu ērtāka ēšana.

Olas iesit bļodā, pārlej ar pienu un pievieno sāli un piparus. Masu sakuļ, līdz iegūta vienmērīga konsistence.

Nelielā pannā izkausē sviestu – to dara uz mazas uguns, lai sviests nepārkarst.

Pannā ielej olu masu un ļauj tai gatavoties 20-30 sekundes nemaisot. Pēc tam ar koka lāpstiņu olu masu no ārmalām sabīda uz iekšu – svarīgi ir olas nepārmaisīt, lai kultenis veidotos gaisīgs.

Kulteni viegli apmaisa, turpinot cept, līdz olu masa ir gatava.

Pannu noņem no plīts un atstāj, lai kultenis pabeidz gatavoties karstuma tvaikos.

Kultenī iemaisa kūpināta laša gabaliņus. To pasniedz, liekot uz grauzdiņa, kas apsmērēts ar sviestu.

Lai labi garšo!

Comment Form