Foto: Shutterstock
Vieglai maltītei - gardā omlešzupa.
30Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
6 gab.olas sāls zaļumi garšvielas lbuljons dilles lociņi pētersīļi

Sagatavošana

1

Pa 2 olām sakuļ, pieliek sāli un var arī zaļumus, kādas garšvielas.

2

Olas lej uz pannas un izcep to sakulto olu kā pankūku no abām pusēm. Labāk cept uz mazas uguns, jo tad tik strauji apakša neizcepas un vieglāk to pankūku apgriezt bez saplīšanas. Kopā kādas 3 pankūkas uz 3 - 4l buljona vajag.

3

Kad pankūkas atdzisušas, tad sagriež smalkās strēmelēs. Garumu un biezumu katrs pats variē - kādas tās strēmeles grib.

4

Uzliek katlā ūdeni vārīties, pievieno kubiņu vai beramo buljonu, uzvāra un liek iekšā sagriezto omleti. Pagaida, kamēr pirmo burbuli uzmet un ņem no uguns nost.

5

Klāt liek smalki sakapātas dilles, lociņus, pētersīļus.

Iesūtīja: nopuuta

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!