Omlete ar turku zirņiem un olīvām
Foto: Publicitātes foto
0 0
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
4
4 olas
olas
pēc garšas
pēc garšas jūras sāls
jūras sāls
pēc garšas
pēc garšas svaigi malti melnie pipari
svaigi malti melnie pipari
20 ml
20 ml maiga olīveļļa cepšanai
maiga olīveļļa cepšanai
80 g
80 g konservēti turku zirņi bez šķidruma
konservēti turku zirņi bez šķidruma
8
8 zaļās olīvas bez kauliņiem
zaļās olīvas bez kauliņiem
1 ĒK
1 ĒK kaperi
kaperi
šķipsna
šķipsna maltu kumīna sēklu
maltu kumīna sēklu
30 g
30 g smalki rīvēts parmezāna siers
smalki rīvēts parmezāna siers
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ikdienas maltītei
  • Omletes un olu ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Mana dzīve nav iedomājama bez turku zirņiem un šī omlete ir tam spilgts pierādījums. Es ēdu tos arī brokastīs. Lai gan tie sader ar tik daudz ko (tunci īpaši), viena no kombinācijām, kuru dievinu, ir ar olīvām – tur ir kas maģisks. Un ja vēl ir kumīna sēklas, tad neko vairāk nevajag, stāsta receptes autore Signe Meirāne.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Bļodā ar dakšiņu sakul olas ar sāli, pipariem.

    Pannā liec turku zirņus, olīvas, eļļu, kaperus, kumīnu un cep uz lielas liesmas, līdz zirņi apbrūnē. Kad viss gatavs, izņem no pannas un pārliec traukā.

    To pašu pannu vēlreiz sakarsē, ielej sakultās olas un neaiztiekot cep 10 sekundes. Kad ap malām sāk parādīties pirmās sarecēšanas pazīmes, ar dakšiņu pabīdi olu masu nost no malām, pagāžot pannu uz to pusi, kurā šo darbību veic. Ļauj, lai tukšajā, nobīdītajā vietā ietek olu masa. Tā izdari uz visām pusēm. Tādējādi vidusdaļa satecēs visapkārt pa malām.

    Kad viss satecējis, izslēdz liesmu un atstāj pannā gatavoties 1‒2 minūtes. Uz vienas puses uzber sieru, uzliec pildījumu un pārloki pāri otru pusi. Pasniedz.

    Šī ir recepte no Signes Meirānes jaunās pavārgrāmatas "52 omletes. Viena omlete katrai nedēļas nogalei", kura tapusi sadarbībā ar "Balticovo".

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form