Foto: Publicitātes foto
Mana dzīve nav iedomājama bez turku zirņiem un šī omlete ir tam spilgts pierādījums. Es ēdu tos arī brokastīs. Lai gan tie sader ar tik daudz ko (tunci īpaši), viena no kombinācijām, kuru dievinu, ir ar olīvām – tur ir kas maģisks. Un ja vēl ir kumīna sēklas, tad neko vairāk nevajag, stāsta receptes autore Signe Meirāne.
15Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
4 olas pēc garšasjūras sāls pēc garšassvaigi malti melnie pipari20 mlmaiga olīveļļa cepšanai80 gkonservēti turku zirņi bez šķidruma8 zaļās olīvas bez kauliņiem1 ĒKkaperi šķipsnamaltu kumīna sēklu30 gsmalki rīvēts parmezāna siers

Sagatavošana

1

Bļodā ar dakšiņu sakul olas ar sāli, pipariem.

2

Pannā liec turku zirņus, olīvas, eļļu, kaperus, kumīnu un cep uz lielas liesmas, līdz zirņi apbrūnē. Kad viss gatavs, izņem no pannas un pārliec traukā.

3

To pašu pannu vēlreiz sakarsē, ielej sakultās olas un neaiztiekot cep 10 sekundes. Kad ap malām sāk parādīties pirmās sarecēšanas pazīmes, ar dakšiņu pabīdi olu masu nost no malām, pagāžot pannu uz to pusi, kurā šo darbību veic. Ļauj, lai tukšajā, nobīdītajā vietā ietek olu masa. Tā izdari uz visām pusēm. Tādējādi vidusdaļa satecēs visapkārt pa malām.

4

Kad viss satecējis, izslēdz liesmu un atstāj pannā gatavoties 1‒2 minūtes. Uz vienas puses uzber sieru, uzliec pildījumu un pārloki pāri otru pusi. Pasniedz.

Šī ir recepte no Signes Meirānes jaunās pavārgrāmatas "52 omletes. Viena omlete katrai nedēļas nogalei", kura tapusi sadarbībā ar "Balticovo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!