Foto: Shutterstock
Omlete brokastīs ir klasika, bet tā ir arī visātrāk pagatavojamā uzkoda slinkā svētdienā vai aizņemtas dienas steigā. Izmēģini gardo un vienlaicīgi ātri pagatavojamo omleti ar saldētiem zirnīšiem un kartupeļiem. Papildini to ar kariju un iegūsi austrumniecisku garšas buķeti, kuru īpaši izcels kinzas zaļumiņi.
30Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
6 olas2 ĒKeļļa2 vidēji sīpoli1 ķiploka daiviņa1 TKkarijs450 gkartupeļi100 gsaldēti zaļie zirnīši2 zariņi kinzas pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari

Sagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 180 ºC.

2

Plānās ripiņās vai pusripiņās sagriež sīpolus, smalki sakapā ķiploka daiviņu. Uz rupjas rīves sarīvē kartupeļus, pēc tam nospiež kartupeļiem sulu. Atsevišķā bļodā viegli sakuļ olas, pievieno sāli un piparus. Sakapā kinzas zaļumus.

3

Izvēlas tādu cepamo pannu, kuru gatavošanas beigās varēs ielikt cepeškrāsnī. Sakarsē pannu ar eļļu. Uz vidējas uguns liek sutināties sīpolus, līdz tie caurspīdīgi. Pievieno ķiploku un karija pulveri, turpina cept vēl kādu minūti.

4

Pievieno sarīvētos kartupeļus un cep apmēram 5 minūtes, līdz kartupeļi kļuvuši zeltaini.

5

Ieber zirņus un lielāko daļu kinzas, daļu noglabā porcijas rotāšanai. Pievieno sakulto olu un izmaisa tā, lai visus dārzeņus nosegtu ola.

6

Cep vienu minūti, tad pannu liek karstajā cepeškrāsnī uz 10 minūtēm, līdz ola sarecējusi.

7

Pirms pasniegšanas apkaisa ar atlikušajiem zaļumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!