Foto: Shutterstock
Omlete jāēd karsta – garda ar maizi vai kartupeļiem un gurķu salātiem.

Olas pa vienai iesit tasītē un tad pārlej bļodā. Šādā veidā vieglāk izzvejot tur iekļuvušās čaumalas drumslas, turklāt tūlīt arī redzams, vai ola nav bojāta. Ja bojāta ola iekļūst pie pārējām, tā sabojā visas.

Tad olas sakuļ ar dakšiņu, pielej pienu vai ūdeni, pieliek sāli un pieber sasmalcinātus lokus vai maurlokus.

Pannā izkausē margarīnu, salej tajā olu masu un cep, kamēr ola sabiezē. Lai masa nepiedegtu un šķidrā daļa notecētu lejup, ar dakšiņu vai karoti visu laiku maisa pa katliņa dibenu. Omleti nedrīkst kult vai stipri maisīt, tad tā būs pārāk šķidra.

Iesūtīja: no cāļa konferences, pirmavots nav norādīts

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!