Foto: Dabas saldumu maģija

Šī gardā siera kūka radīta mazajai jubilārei Alise. Bet šādu kūciņu var pagatavot arī tad, ja mājās nav neviena jubilāra, toties visiem garšo "Oreo" cepumi un kūkas! Kūku pagatavojusi un recepti iesaka kūku meistare Ilze Kupča no Dabas saldumu maģijas.

120Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2 gab."Oreo" cepumi paciņās500 mlsaldais krējums 35%20 gželatīns180 gsvaigais siers150 gsviests50 gtumšā šokolāde dekoram "Oreo" cepumi kūkas rotāšanai Ogas kūkas rotāšanai

Sagatavošana

1

Traukā ieber želantīnu, pievieno100 ml auksta ūdens lai uzbriest.

2

Ņem pusotru paciņu "Oreo" cepumus, izņem krēma vidiņu, ko ieliek atsevišķā trauciņā.

3

Iztīrītos cepumus sasmalcina, pievieno tiem izkausētu sviestu, samaisa kopā ar cepumiem.

4

Masu nedaudz saspiežot liek 24cm veidnē kā kūkas apakšiņu. Veidni ieliek ledusskapī.

5

Traukā ielej saldo krējumu, ieliek svaigo sieru un iztīrīto cepumu vidus daļu krēma masu. Visu saputo.

6

Sasmalcina atlikušo pusi paciņas "Oreo" cepumus – ar visiem vidiņiem. Pievieno saputotajai masa un samaisa.

7

Uzbriedināto želatīnu izkausē sildot, bet neuzvāra.

8

Želtatīnu pievieno saldā krējuma un cepumu masau, samaisa un lej no ledusskapja tikko izņemtajā veidnē ar jau izveidoto cepumu apakšiņu.

9

Liek veidni atpakaļ ledusskapī uz 30 minūtēm vai stundu.

10

Izņem veidni no ledusskapja, atbrīvo kūku no veidnes, dekorē ar izkausētu šokolādi, ogām un "Oreo" cepumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!