Oriģinālā Māriņas recepte - cepumu tortei ar biezpiena,marmelādes un ievārījuma pildījumu.

Ņem želatīnu un iemērc 3-4 ĒK remdena ūdens. Noliek, lai uzbriest.

Ņem saldo krējumu, pievieno 2-3 ĒK cukura, vanilīna un saputo.

Ielej bļodiņā pienu. Paņem pirmās kārtas cepumus un mērc ar rakstaino pusi pienā, lai līdzenā puse nesamērcējas. Tad saliek tos ar sauso pusi uz leju. Biezpienam piejauc 4/5 putukrējuma un pielej želatīnu, kamēr masa ir šķidra, izmaisa un sadala biezpienu uz pusēm. Vienai pusei klāt pievieno kakao, otrai smalki sagrieztas marmelādes konfektes.

Cepumiem klājam virsū biezpienu ar marmelādi, tad atkal cepumu kārtu, ievārījumu, atkal cepumus, tad biezpienu ar kakao un atkal cepumus. Pa malām apkārt ar nazi apsmērē atlikušo putukrējumu un apber ar cepumu drupačām.

Izkausē katliņā sviestu, pievieno cukuru, kakao un mazliet piena. Mazliet atdzesē, un lēnām ar karoti lej virsū kūkai.

Iesūtīja: Riku Raka

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!