
"Osso bucco" - sautēts teļa stilba kauls ar dārzeņiem gardai maltītei četriem.
Gaļu* nomazgā, noslauka, apvārta miltos, lieko nopurina nost.
"Pīlē" vai citā karstumizturīgā traukā ielej eļļu un gaļu apcep, kamēr katrs gabals apbrūnē, gaļu izņem. "Pīlē" apcep sīpolus un ķiplokus, cep, kamēr tie ir mīksti. Atliek traukā atpakaļ gaļu, pārlej ar tomātiem (tos pirms tam sagriež), vīnu, buljonu, lauru lapu, timiānu un oregano. Samaisa un uzvāra.
Uzliek vāku un sautē vidēji karstā cepeškrāsnī 2 stundas, noņem vāku un sautē vēl 1 stundu, līdz teļa gaļa ir ļoti mīksta. Izņem lauru lapu, pasniedz pārkaisītu ar pētersīļiem.
* var izmantot arī liellopu, tikai tad ilgāk (par ~ 1 stundu) jāsautē
Iesūtīja: Babs