Foto: Shutterstock
"Osso bucco" - sautēts teļa stilba kauls ar dārzeņiem gardai maltītei četriem.
220Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 kgteļa stilba kauli (ar gaļu) milti eļļa2 gab.sīpoli4 gab.ķiploka daiviņas800 gtomāti savā sulā125 mlsausais baltvīns250 mlliellopa gaļas buljons lauru lapa1 ĒKsasmalcināts timiāns1 ĒKsvaigs oregano2 ĒKsasmalcināti svaigi pētersīļi

Sagatavošana

1

Gaļu* nomazgā, noslauka, apvārta miltos, lieko nopurina nost.

2

"Pīlē" vai citā karstumizturīgā traukā ielej eļļu un gaļu apcep, kamēr katrs gabals apbrūnē, gaļu izņem. "Pīlē" apcep sīpolus un ķiplokus, cep, kamēr tie ir mīksti. Atliek traukā atpakaļ gaļu, pārlej ar tomātiem (tos pirms tam sagriež), vīnu, buljonu, lauru lapu, timiānu un oregano. Samaisa un uzvāra.

3

Uzliek vāku un sautē vidēji karstā cepeškrāsnī 2 stundas, noņem vāku un sautē vēl 1 stundu, līdz teļa gaļa ir ļoti mīksta. Izņem lauru lapu, pasniedz pārkaisītu ar pētersīļiem.

* var izmantot arī liellopu, tikai tad ilgāk (par ~ 1 stundu) jāsautē

Iesūtīja: Babs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!