'Osso bucco' - sautēts teļa stilba kauls ar dārzeņiem
Foto: Shutterstock
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg teļa stilba kauli (ar gaļu)
teļa stilba kauli (ar gaļu)
 
milti
milti
 
eļļa
eļļa
2 gab.
2 gab. sīpoli
sīpoli
4 gab.
4 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
800 g
800 g tomāti savā sulā
tomāti savā sulā
125 ml
125 ml sausais baltvīns
sausais baltvīns
250 ml
250 ml liellopa gaļas buljons
liellopa gaļas buljons
 
lauru lapa
lauru lapa
1 ĒK
1 ĒK sasmalcināts timiāns
sasmalcināts timiāns
1 ĒK
1 ĒK svaigs oregano
svaigs oregano
2 ĒK
2 ĒK sasmalcināti svaigi pētersīļi
sasmalcināti svaigi pētersīļi
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Romantiskas vakariņas
  • Gaļas ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • "Osso bucco" - sautēts teļa stilba kauls ar dārzeņiem gardai maltītei četriem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gaļu* nomazgā, noslauka, apvārta miltos, lieko nopurina nost.

    "Pīlē" vai citā karstumizturīgā traukā ielej eļļu un gaļu apcep, kamēr katrs gabals apbrūnē, gaļu izņem. "Pīlē" apcep sīpolus un ķiplokus, cep, kamēr tie ir mīksti. Atliek traukā atpakaļ gaļu, pārlej ar tomātiem (tos pirms tam sagriež), vīnu, buljonu, lauru lapu, timiānu un oregano. Samaisa un uzvāra.

    Uzliek vāku un sautē vidēji karstā cepeškrāsnī 2 stundas, noņem vāku un sautē vēl 1 stundu, līdz teļa gaļa ir ļoti mīksta. Izņem lauru lapu, pasniedz pārkaisītu ar pētersīļiem.

    * var izmantot arī liellopu, tikai tad ilgāk (par ~ 1 stundu) jāsautē

    Iesūtīja: Babs

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form