Pa pusei kūka, pa pusei pīrāgs. Viesis no Francijas – klafuti
Foto: Shutterstock
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
100 ml
100 ml saldais krējums
saldais krējums
100 ml
100 ml piens
piens
100 g
100 g milti
milti
100 g
100 g cukurs
cukurs
1/2 TK
1/2 TK vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
2 gab.
2 gab. olas
olas
500 g
500 g ķirši
ķirši
 
sviests pannas iesmērēšanai
sviests pannas iesmērēšanai
3 ĒK
3 ĒK manna
manna
  • Citi saldēdieni
  • Franču nacionālā virtuve
  • Ļoti ātri un vienkārši pagatavojams deserts, ko baudīt tāpat vai bagātināt ar saldējumu. Ķiršus var aizstāt ar citām augļiem un ogām, bet oriģinālais klafuti top no ķiršiem. Vēlams saldajiem, vēlams ar visiem kauliņiem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vienotas versijas par klafuti izcelsmi nav, tāpat kā nav zināms, kurš pirmais izdomāja ar pankūku mīklai līdzīgu konsistenci pārliet ķiršus un ielikt tos krāsnī.

    Lai kurš vai kura tā arī nebūtu, šis krāsnī darinātais deserts ir viens no franču virtuves lepnumiem, kas laika gaitā ieguvis vairākus atvasinājumus, rimeikus un parafrāzes. Mīkla tiek uzlabota, augļi un ogas mērcētas konjakā, ir pat sāļā klafuti versijas, bet princips – pārliet ar mīklu uz pannas izkārtotas ogas, augļus vai dārzeņus – paliek.

    Klafuti var saukt par ogu pīrāgu, par kūku, par desertu, par saldu ogu omleti vai biezu pankūku, jo mīļam bērnam daudz vārdu, kā saka tautas paruna.

    Galvenais šī francūža pluss ir vienkāršā pagatavošana no vienkāršām sastāvdaļām. Lai salaistu kaut ko dēlī, ir pamatīgi jānopūlas vai vienkārši jāaizmirst krāsnī un jāpiededzina.

    Visādi citādi klafuti ir perfekts deserts!

    Olas saputo ar cukuru un vaniļas cukuru stingrās putās.

    Pamīšus pievieno miltus, saldo krējumu un pienu.

    Pannu (25 cm diametrā) izsmērē ar sviestu un izbārsta ar mannā.

    Ķiršus, ja vēlas, atkaulo. Ja tiek cepti ķirši ar visiem kauliņiem, tie mazāk sulo. Atkaulotus ķiršus vislabāk uz kādu stundu ielikt sietā, lai notek liekā sula.

    Ķiršus liek pannā un pārlej mīklu.

    Liek 180 grādos sakarsētā cepeškrāsnī un cep gatavu apmēram 30-40 minūtes.

    Klafuti pēc pagatavošanas jāļauj 15 – 30 minūtes atpūsties!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

    Tags

    Francijas virtuve
    43596537
    Citi saldēdieni
    0
    Cukurs
    0
    Ķirši
    0
    Manna
    0
    Milti
    0
    Olas
    0
    Piens
    0
    Saldais krējums
    0
    Vaniļas cukurs
    0
    Franču nacionālā virtuve
    0
    Pasniegt atdzesētu
    0
    viegli
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form