Foto: Shutterstock
Ļoti ātri un vienkārši pagatavojams deserts, ko baudīt tāpat vai bagātināt ar saldējumu. Ķiršus var aizstāt ar citām augļiem un ogām, bet oriģinālais klafuti top no ķiršiem. Vēlams saldajiem, vēlams ar visiem kauliņiem.

Vienotas versijas par klafuti izcelsmi nav, tāpat kā nav zināms, kurš pirmais izdomāja ar pankūku mīklai līdzīgu konsistenci pārliet ķiršus un ielikt tos krāsnī.

Lai kurš vai kura tā arī nebūtu, šis krāsnī darinātais deserts ir viens no franču virtuves lepnumiem, kas laika gaitā ieguvis vairākus atvasinājumus, rimeikus un parafrāzes. Mīkla tiek uzlabota, augļi un ogas mērcētas konjakā, ir pat sāļā klafuti versijas, bet princips – pārliet ar mīklu uz pannas izkārtotas ogas, augļus vai dārzeņus – paliek.

Klafuti var saukt par ogu pīrāgu, par kūku, par desertu, par saldu ogu omleti vai biezu pankūku, jo mīļam bērnam daudz vārdu, kā saka tautas paruna.

Galvenais šī francūža pluss ir vienkāršā pagatavošana no vienkāršām sastāvdaļām. Lai salaistu kaut ko dēlī, ir pamatīgi jānopūlas vai vienkārši jāaizmirst krāsnī un jāpiededzina.

Visādi citādi klafuti ir perfekts deserts!

60Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

100 mlsaldais krējums100 mlpiens100 gmilti100 gcukurs0.5 TKvaniļas cukurs2 gab.olas500 gķirši sviests pannas iesmērēšanai3 ĒKmanna

Sagatavošana

1

Olas saputo ar cukuru un vaniļas cukuru stingrās putās.

2

Pamīšus pievieno miltus, saldo krējumu un pienu.

3

Pannu (25 cm diametrā) izsmērē ar sviestu un izbārsta ar mannā.

4

Ķiršus, ja vēlas, atkaulo. Ja tiek cepti ķirši ar visiem kauliņiem, tie mazāk sulo. Atkaulotus ķiršus vislabāk uz kādu stundu ielikt sietā, lai notek liekā sula.

5

Ķiršus liek pannā un pārlej mīklu.

6

Liek 180 grādos sakarsētā cepeškrāsnī un cep gatavu apmēram 30-40 minūtes.

Klafuti pēc pagatavošanas jāļauj 15 – 30 minūtes atpūsties!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!