Foto: Shutterstock
Kurš teicis, ka lazanjai jābūt ar malto gaļu? Starp lazanjas plāksnēm var likt, ko vien sirds kāro, bet Bešamela mērci aizstāt ar jogurtu. Kurš teicis, ka grieķu sacepumu musaku nevar sapārot ar lazanju? Var un kā vēl var!

Itālijas pilsone lazanja ir iecienīta visā pasaulē. Ja Itālijā katrai saimniecei ir sava unikālā un vienīgā pareizā lazanjas recepte, tad ārpus Itālijas pastas sacepums piedzīvo dažnedažādus uzlabojums. Lazanjas vārdu piedēvē sacepumiem, kur pastu aizstāj dārzeņi, par lazanju tiek saukts jebkurš krāsnī cepts kārtojums, kur līdzdarbojušās lazanjas plāksnes. Šī recepte ir viena no versijām par lazanjas tēmu. Šāda lazanja varētu tapt virtuvē, kur vīrs grieķis grib gatavot baklažānu sacepumu musaku, bet sieva – itāliete uzstāj uz lazanju, bet viņu bērni iesaka: "Pagatavosim abus! Divi vienā!"

75Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
2 gab.baklažāni500 glazanjas plāksnes300 gmocarella2 gab.olas1 saujacietais siers500 mlbezpiedevu jogurts1 saujasvaigs baziliks200 gķiršu tomāti200 mltomātu mērce olīveļļa cepšanai pēc garšassāls, pipari

Sagatavošana

1

Mocarellu sarīvē vai sagriež mazos gabaliņos. Tomātiņus sagriež šķēlītēs, atstājot trīs četrus gabalus nesagrieztus. Tos pievienos noslēgumā kā dekoru. Baziliku sīki sakapā, atstājot dažas lapiņas veselas.

2

Olas sakuļ ar jogurtu un smalki rīvētu cieto sieru.

3

Nogriež gareniski no baklažāna četras šķēles, tās būs nepieciešamas lazanjas būvēšanas noslēgumā. Apber ar sāli. Ļauj atsuloties pāris minūtes, tad nosusina.

4

Pārējo baklažānu sagriež kubiciņos, apber ar sāli, ļauj nedaudz atsuloties, nospiež lieko šķidrumu un apmēram 10 minūtes apcep karstā eļļā. Gabaliņus ņem ārā no pannas un liek uz papīra dvieļa, lai nosusinātu eļļu.

5

Ietauko cepamo trauku un izklāj ar lazanjas plāksnēm, pārsmērē ar tomātu mērci un pārber ar tomātu šķēlītēm, tad liek virsū saceptos baklažānus, baziliku un sieru.

6

Virs siera liek nākamās lazanjas plāksnes un visu secīgi atkārto.

7

Kā noslēdzošo kārtu liek gareniski sagrieztos baklažānus un visu pārlej ar jogurta – siera– olu masu.

8

Liek cepties 220 grādus karstā cepeškrāsnī, cep 35 – 40 minūtes. 10 minūtes pirms ņemšanas ārā uz lazanjas uzliek vevelus, ar eļļu apslacītus ķirštomātus. Rotā ar bazilika lapiņām.

Lai sātīgi un gardi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!