Pa pusei musaka, pa pusei lazanja. Sātīgs grieķu un itāļu virtuves apvienojums
Foto: Shutterstock
0 0
6 porcijas 
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2 gab.
2 gab. baklažāni
baklažāni
500 g
500 g lazanjas plāksnes
lazanjas plāksnes
300 g
300 g mocarella
mocarella
2 gab.
2 gab. olas
olas
1 sauja
1 sauja cietais siers
cietais siers
500 ml
500 ml bezpiedevu jogurts
bezpiedevu jogurts
1 sauja
1 sauja svaigs baziliks
svaigs baziliks
200 g
200 g ķiršu tomāti
ķiršu tomāti
200 ml
200 ml tomātu mērce
tomātu mērce
 
olīveļļa cepšanai
olīveļļa cepšanai
pēc garšas
pēc garšas sāls, pipari
sāls, pipari
  • Dārzeņu sacepumi
  • Makaronu sacepumi
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Kurš teicis, ka lazanjai jābūt ar malto gaļu? Starp lazanjas plāksnēm var likt, ko vien sirds kāro, bet Bešamela mērci aizstāt ar jogurtu. Kurš teicis, ka grieķu sacepumu musaku nevar sapārot ar lazanju? Var un kā vēl var!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Itālijas pilsone lazanja ir iecienīta visā pasaulē. Ja Itālijā katrai saimniecei ir sava unikālā un vienīgā pareizā lazanjas recepte, tad ārpus Itālijas pastas sacepums piedzīvo dažnedažādus uzlabojums. Lazanjas vārdu piedēvē sacepumiem, kur pastu aizstāj dārzeņi, par lazanju tiek saukts jebkurš krāsnī cepts kārtojums, kur līdzdarbojušās lazanjas plāksnes. Šī recepte ir viena no versijām par lazanjas tēmu. Šāda lazanja varētu tapt virtuvē, kur vīrs grieķis grib gatavot baklažānu sacepumu musaku, bet sieva – itāliete uzstāj uz lazanju, bet viņu bērni iesaka: "Pagatavosim abus! Divi vienā!"

    Mocarellu sarīvē vai sagriež mazos gabaliņos. Tomātiņus sagriež šķēlītēs, atstājot trīs četrus gabalus nesagrieztus. Tos pievienos noslēgumā kā dekoru. Baziliku sīki sakapā, atstājot dažas lapiņas veselas.

    Olas sakuļ ar jogurtu un smalki rīvētu cieto sieru.

    Nogriež gareniski no baklažāna četras šķēles, tās būs nepieciešamas lazanjas būvēšanas noslēgumā. Apber ar sāli. Ļauj atsuloties pāris minūtes, tad nosusina.

    Pārējo baklažānu sagriež kubiciņos, apber ar sāli, ļauj nedaudz atsuloties, nospiež lieko šķidrumu un apmēram 10 minūtes apcep karstā eļļā. Gabaliņus ņem ārā no pannas un liek uz papīra dvieļa, lai nosusinātu eļļu.

    Ietauko cepamo trauku un izklāj ar lazanjas plāksnēm, pārsmērē ar tomātu mērci un pārber ar tomātu šķēlītēm, tad liek virsū saceptos baklažānus, baziliku un sieru.

    Virs siera liek nākamās lazanjas plāksnes un visu secīgi atkārto.

    Kā noslēdzošo kārtu liek gareniski sagrieztos baklažānus un visu pārlej ar jogurta – siera– olu masu.

    Liek cepties 220 grādus karstā cepeškrāsnī, cep 35 – 40 minūtes. 10 minūtes pirms ņemšanas ārā uz lazanjas uzliek vevelus, ar eļļu apslacītus ķirštomātus. Rotā ar bazilika lapiņām.

    Lai sātīgi un gardi!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.