Foto: Shutterstock
Paelja - baudījums jūras produktu cienītājiem.
60Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
500 gvistas fileja400 gsaldētas lobītās garaneles350 grīsi (tvaicētie)200 gsaldētas zaļās pupiņas1 saujamīdijas2 gab.vistas buljona kubiņi2 ĒKolīveļļa2 TKkarijs1 gab.sīpols4 gab.ķiploka daiviņas1 gab.čili1 gab.sarkana paprika citrons

Sagatavošana

1

Dziļā pannā vai katliņā uzkarsē eļļu.

2

Notīra sīpolus un ķiplokus. Čilli pākstij izņem sēkliņas un pusi sagriež tievās sloksnītēs. Trīs ķiploka daiviņas un sīpolus sīki sagriež. Visu apcep eļļā, pievieno rīsus, kariju un buljona kubiņus.

3

Pārlej ar litru ūdens un vāra aptuveni 15 minūtes. Tikmēr vistas fileju sagriež nelielos gabalos un apcep eļļā, pievieno otru čili pipara pāksts pusīti un atlikušo ķiploka daiviņu.

4

Sasmalcina papriku. Visu pievieno rīsiem un sutina aptuveni 5 minūtes. Pēdējās liek mīdijas un garneles. Pasautē vēl nedaudz.

5

Pasniedz ar citrona daiviņu. Pirms baudīšanas bagātīgi pārslaka paelju ar citrona sulu

Iesūtīja: materiāli no Calis.lv arhīva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!