Paelja ar vistu, citronu un jūras veltēm
Foto: Shutterstock
3.2000 10
8 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Paelja - baudījums jūras produktu cienītājiem.

Dziļā pannā vai katliņā uzkarsē eļļu.

Notīra sīpolus un ķiplokus. Čilli pākstij izņem sēkliņas un pusi sagriež tievās sloksnītēs. Trīs ķiploka daiviņas un sīpolus sīki sagriež. Visu apcep eļļā, pievieno rīsus, kariju un buljona kubiņus.

Pārlej ar litru ūdens un vāra aptuveni 15 minūtes. Tikmēr vistas fileju sagriež nelielos gabalos un apcep eļļā, pievieno otru čili pipara pāksts pusīti un atlikušo ķiploka daiviņu.

Sasmalcina papriku. Visu pievieno rīsiem un sutina aptuveni 5 minūtes. Pēdējās liek mīdijas un garneles. Pasautē vēl nedaudz.

Pasniedz ar citrona daiviņu. Pirms baudīšanas bagātīgi pārslaka paelju ar citrona sulu

Iesūtīja: materiāli no Calis.lv arhīva

Comment Form