Paelja 'Valenciana' no Havjera Garsijas
Foto: DELFI
5.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g paeljas rīsi Bomba (vai citi apaļgraudu rīsi)
paeljas rīsi Bomba (vai citi apaļgraudu rīsi)
500 g
500 g vistas fileja
vistas fileja
1 gab.
1 gab. ķiploks
ķiploks
1 gab.
1 gab. baltais sīpols
baltais sīpols
1 gab.
1 gab. zaļā paprika
zaļā paprika
1 gab.
1 gab. sarkanā paprika
sarkanā paprika
1 gab.
1 gab. tomāts
tomāts
200 g
200 g garneles
garneles
10 gab.
10 gab. mīdijas čaulā
mīdijas čaulā
100 g
100 g olīvas
olīvas
1 g
1 g safrāns
safrāns
5 gab.
5 gab. lauru lapas
lauru lapas
 
timiāns, rozmarīns
timiāns, rozmarīns
250 g
250 g čorizo desa
čorizo desa
 
sāls, olīveļļa
sāls, olīveļļa
1,5 l
1,5 l ūdens
ūdens
  • Ass un pikants ēdiens
  • Slavenību receptes
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Rīsu ēdieni
  • Zivju un jūras produktu ēdieni
  • Spāņu nacionālā virtuve
  • Kā pagatavot klasisko Valensijas ēdienu - paelju ar jūras veltēm, stāsta restorāna "Monhe Negro" šefpavārs Havjers Garsija, kurš veikalu tīkla "Rito" un žurnāla "Dienas Ēdieni" oktobra meistarklasē mācīja gatavot klasiskus spāņu ēdienus.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Havjērs iesaka paelju gatavot svētku reizei, jo tas ir īsts sociālais ēdiens, kas jāgatavo lielā pannā kuplam ēdāju pulkam. "Kā pie jums notiek svētkos? Saimniece visu dienu griež salātus, cep un vāra, bet, kad atnāk ciemiņi, viņa jau ir piekususi un vairs nav spēka svinēt. Nē! Gatavojiet paelju kopā ar viesiem - neviens nebūs piekusis!"

    Svarīgākās paeljas sastāvdaļas ir rīsi un safrāns. Ja speciālos paeljas rīsus "Bomba" var aizstāt ar citiem apaļgraudu rīsiem, tad safrānu gan ne ar ko neaizstāt. Garšviela ēdienam piešķir raksturīgo zeltaino krāsu un, galvenais, neatkārtojamo aromātu!

    Vispirms sagatavo safrānu: aplej ar puslitru vāroša ūdens un ļauj ievilkties.

    Ņem dziļu pannu, uzkarsē olīveļļu. Pārgriež šķērsām ķiploka galviņu, liek cepties pannā, līdz ķiploks ir zeltaini brūns.

    Sagriež smalkos gabaliņos vistas fileju. Izņem no pannas apcepto ķiploku, liek cepties vistas gaļu. Kad tā ir brūna, izņem no pannas.

    Pusi paprikas, sīpolu un tomātus sagriež kubiņos un apcep pannā. Pielej safrāna uzlējumu (Havjērs to sauc par tēju) un puslitru vai litru karsta ūdens. Pievieno sāli un garšvielas un ļauj buljonam vārīties. Izteiksmīgākai buljona garšai vārīšanās laikā var pievienot dažas garneles un mīdijas.

    Kad virums sāk burbuļot, pannā ieber rīsus, izlīdzinot pa visu pannu. Uzmanību! No šī mirkļa pannā vairs nekas netiek maisīts! Ja šķiet, ka nepieciešams papildu mitrums vai buljons, pievieno atlikušo safrāna tēju vai karstu ūdeni. Tāpat, gatavojot paelju, pannai arī netiek likts vāks.

    Atlikušo papriku sagriež salmiņos un kārto uz rīsiem. Pievieno mīdijas, vistas gabaliņus, olīvas, garneles, čorizo desas šķēlītes, citrona daiviņas. Ja vēlas ēdienu nedaudz asāku, ņem vienu mazo čili pipariņu, nogriež tam galiņu un iedur rīsos. Kad ēdiens gatavs, piparu izņem, tas savu asumu būs "atdevis".

    Turpina karsēt pannu, līdz viss buljons ir uzsūcies rīsos.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form