Panēta vistas fileja apelsīnu mērcē
Foto: Privātais arhīvs
1.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
4 gab.
4 gab. vistas filejas
vistas filejas
 
eļļa
eļļa
120 ml
120 ml apelsīnu sula
apelsīnu sula
80 ml
80 ml apelsīnu marmelāde
apelsīnu marmelāde
2 ĒK
2 ĒK citrona sula
citrona sula
2 ĒK
2 ĒK Hoisin mērce
Hoisin mērce
2 ĒK
2 ĒK baltvīna etiķis
baltvīna etiķis
2 ĒK
2 ĒK sojas mērce
sojas mērce
1 TK
1 TK čili mērce
čili mērce
0.5 TK
0.5 TK ķiploku granulas
ķiploku granulas
0.5 TK
0.5 TK malts ingvers
malts ingvers
1 ĒK
1 ĒK kukurūzas ciete
kukurūzas ciete
120 ml
120 ml panko rīvmaize
panko rīvmaize
1 ĒK
1 ĒK sviests
sviests
100 g
100 g milti
milti
2 gab.
2 gab. olas
olas
120 ml
120 ml piens
piens
750 ml
750 ml brokastu pārslas
brokastu pārslas
 
lociņi dekorēšanai
lociņi dekorēšanai
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Vistas lieliskās garšas noslēpums būs dažādo nianšu izteiksmīgumā un saspēlē, un tieši marinādē. Pagatavošana neaizņems daudz laika, īpaši, ja vistiņu iemarinēsi jau iepriekšējā vakarā. "No garā sastāvdaļu saraksta nav jābaidās, pagatavošana tiešām vienkārša," iedrošina receptes autore Silva Kronberga savā "Facebook" lapā "Prieks gatavot".

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sajauc kopā sulas, marmelādi, cukuru, "Hoisin" mērci, etiķi, sojas mērci, čili mērci, ķiploku granulas, ingveru un kukurūzas cieti.

    Vistas filejas pārgriez uz pusēm.

    Vistas filejas pārlej ar trešdaļu sagatavotās marinādes jeb mērcītes, marinē vismaz stundu. Atlikušo marinādi noliec maliņā.

    Pannā izkausē sviestu, ber rīvmaizi un apcep, līdz tā kļūst zeltaina.

    Sasmalcini brokastu pārslas.

    Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem, uz pannas izklāj cepamo papīru.

    Sagatavo panējumu. Vienā bļodā ber miltus, citā – sakul olu ar pienu, trešajā bļodiņā sajauc panko rīvmaizi ar pārslām.

    Vistas filejas izņem no marinādes, notecini, apviļā miltos, pēc tam – olā, visbeidzot – rīvmaizē. Kārto uz pannā ieklātā cepampapīra.

    Kad visas filejas sagatavotas, pannu liec krāsnī un cep 20 minūtes, līdz tās ir zeltainas un gatavas. Izņem no krāsns.

    Atlikušo marinādi uzsildi katliņā, līdz tā sabiezē.

    Pirms fileju likšanas uz šķīvja, apviļā tās siltajā mērcītē, pēc tam pārkaisa ar sasmalcinātiem lociņiem.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form