
Leģendārās pankūkas "Suzette" apelsīnu karameļu mērcē ir īsta franču virtuves klasika, kas kaut reizi mūžā jānogaršo katram.
Gatavo mīklu, samaisot visas satāvdaļas (izņemot sviestu), līdz mīklas konistence ir viendabīga. Liek mīklu ledusskapī uz 30 minūtēm.
Biezu pannu uzkarsē, ieziež ar sviestu. Pannā lej tik daudz mīklas, lai izceptu ļoti plānu pankūku. Kad viena puse apcepusies, pankūku uzmanīgi apgriež un apcep no otras puses. Gatavās pankūkas noliek siltumā.
Gatavo mērci. Pannā izkausē sviestu, pievieno mandeļu skaidiņas, pūdercukuru, apelsīnu sulu, rīvētas apelsīnu miziņas, citronu sulu un apelsīnu liķieri.
Kad mērce sāk burbuļot, pankūkas saloka ceturtdaļās un liek mērcē. Visu lēni uzkarsē.
Ja paredzēts, ka pankūkas neēdīs bērni, tās pirms pasniegšanas pārlej ar uzsildītu konjaku un aizdedzina.
Lai labi garšo!