Pankūkas 'Suzette' apelsīnu karameļu mērcē
Foto: Shutterstock
3.0000 2
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Mērcei
4 ĒK
4 ĒK sviests
sviests
5 ĒK
5 ĒK pūdercukurs
pūdercukurs
30 g
30 g mandeļu skaidiņas
mandeļu skaidiņas
2
2 apelsīni
apelsīni
2
2 apelsīni
apelsīni
1/2
1/2 citrons
citrons
5 ĒK
5 ĒK apelsīnu liķieris
apelsīnu liķieris
 
konjaks
konjaks
Mīklai
125 g
125 g milti
milti
250 ml
250 ml piens
piens
3 gab.
3 gab. olas
olas
1 ĒK
1 ĒK apelsīnu liķieris
apelsīnu liķieris
1 ĒK
1 ĒK apelsīnu sula
apelsīnu sula
pēc garšas
pēc garšas vaniļas ekstrakts
vaniļas ekstrakts
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
4 ĒK
4 ĒK sviests
sviests
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Brokastis
  • Franču nacionālā virtuve
  • Ikdienas maltītei
  • Mātes dienas ēdieni
  • Romantiskas vakariņas
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pankūkas
  • Leģendārās pankūkas "Suzette" apelsīnu karameļu mērcē ir īsta franču virtuves klasika, kas kaut reizi mūžā jānogaršo katram.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo mīklu, samaisot visas satāvdaļas (izņemot sviestu), līdz mīklas konistence ir viendabīga. Liek mīklu ledusskapī uz 30 minūtēm.

    Biezu pannu uzkarsē, ieziež ar sviestu. Pannā lej tik daudz mīklas, lai izceptu ļoti plānu pankūku. Kad viena puse apcepusies, pankūku uzmanīgi apgriež un apcep no otras puses. Gatavās pankūkas noliek siltumā.

    Gatavo mērci. Pannā izkausē sviestu, pievieno mandeļu skaidiņas, pūdercukuru, apelsīnu sulu, rīvētas apelsīnu miziņas, citronu sulu un apelsīnu liķieri.

    Kad mērce sāk burbuļot, pankūkas saloka ceturtdaļās un liek mērcē. Visu lēni uzkarsē.

    Ja paredzēts, ka pankūkas neēdīs bērni, tās pirms pasniegšanas pārlej ar uzsildītu konjaku un aizdedzina.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form