Foto: Fotofabrika.lv

"Viens no maniem iecienītākajiem ēdieniem ir lazanja. Un es te padomāju - vai tad pankūkas nevar izmantot tāpat un pagatavot tādu pašu sacepumu? Nu, protams, ka var!" skaidro "Pipars" ēdienu blogeris Rojs.

15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

PANKŪKĀM:75 gmilti175 mlpiens1 ola pēc garšassāls un cukurs PILDĪJUMAM:350 gmaltā gaļa400 gkonservēti tomāti, samalcināti150 rikotas siers100 gsiers, rīvēts50 gspināti1 sīpols3 ķiploka daiviņas eļļa cepšanai pēc garšassāls un malti melnie pipari

Sagatavošana

1

Gatavo pankūkas. Olu uzputo ar dakšu, pievieno miltus, pienu un kārtīgi samaisa. Pēc garšas pievieno sāli un cukuru. No šīs mīklas pannā sakarsētā eļļā uzcep pankūkas.

2

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Sagatavo karstumizturīgu veidni (var izmantot arī atbilstoša izmēru apaļo kūkas formu ar noņemamu malu).

3

Sīpolu sasmalcina un apcep pannā sakarsētā eļļa, līdz gabaliņi ir caurspīdīgi, tad pievieno malto gaļu un turpina cept vēl 4-5 minūtes, ik pa laikam apmaisot.

4

Tomātiem pievieno pēc garšas sāli, piparus un sasmalcinātus ķiplokus.

5

Veidnē ielej 4-5 ĒK tomātu mērces un ieklāj vienu pankūku. Pa virsu kārto pusi no gaļas, pārlej ar 4-5 ĒK tomātu mērces, pārkaisa mazliet ar sieru un apsedz ar vēl vienu pankūku. Tad uzsmērē pusi no rikotas siera, kārto spinātus, uzliek vēl vienu pankūku. Tad atkal liek gaļu, mērci, mazliet siera un pankūku. Nobeidz kārtojumu ar tām sastāvdaļām, kas palikušas pāri, apsedz ar pankūku un pārkaisa ar sieru.

6

Cep krāsnī 20 minūtes.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!