Foto: Shutterstock
Plakanmaizītes jeb pannā ceptie plāceņi, kas sastopami daudzās nacionālajās virtuvēs (grieķu pitas, indiešu "naan" u.c.), ir vienkārši un ātri pagatavojamas maizītes, kuru recepti vērts pieglabāt. Gardi apēst tāpat vai sapildīt ar visu iespējamo, gluži kā tortiljas.
40Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
180 gmilti0.5 TKcepamais pulveris1 šķipsnasāls350 ggrieķu vai cits bezpiedevu jogurts50 gsvaigi garšaugi (pētersīļi, lociņi, dilles u.c.)2 ĒKolīveļļa

Sagatavošana

1

Gatavo mīklu – bļodā ber miltus, cepamo pulveri un sāli, visu apmaisa. Pievieno jogurtu un smalki sakapātus garšaugus, apmaisa ar virtuves lāpstiņu, līdz veidojas viendabīga mīkla.

2

Uz virsmas izkaisa miltus, liek mīklas piku un ar dūrēm izmīca mīklu, lai tā kļūtu mīkstāka.

3

Sadala mīklu četrās vienādās porcijās un izveido bumbiņās. Pārklāj ar pārtikas plēvi un mīklu atpūtina 20 minūtes.

4

Pēc tam uzkarsē pannu, lai tā ir tik karsta, ka uzpilinātas ūdens lāses iztvaiko.

5

Mīklas bumbiņas izrullē uz virsmas, kas apkaisīta ar miltiem, lai veidotos apaļi plāceņi aptuveni 3–4 mm biezumā.

6

Karsto pannu apsmērē ar pavisam nelielu daudzumu eļļas (te labi noderēs silikona otiņa vai eļļā iemērkts papīra dvieļa gabaliņš). Izrullēto plāceni liek pannā, virspusi apsmērē ar eļļu. Cep 2–3 minūtes, līdz plakanmaizē paceļas gaisa burbuļi un tā apbrūnē. Tad apgriež otrādi un cep vēl 2–3 minūtes.

7

Procesu atkārto, līdz visas četras plakanmaizītes izceptas, pirms katras cepšanas apsmērējot pannu ar eļļu.

8

Plakanmaizītes ēd siltas vai atdzesētas.

Lai labi garšo!

Padoms: mīklai var nepievienot garšaugus, tad plakanmaizītes varēs izmantot arī saldajiem pildījumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!