Pannā cepti gurķi ar sīpoliem
Foto: Privātais ahīvs
5.0000 1
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
 
gurķi
gurķi
 
sīpoli
sīpoli
 
eļļa cepšanai
eļļa cepšanai
 
tomātu mērce
tomātu mērce
 
sāls un malti melnie pipari
sāls un malti melnie pipari
 
skābs krējums pasniegšanai
skābs krējums pasniegšanai
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Dārzeņu ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • "Gurķu pilns dārzs? Nezini kur tos likt? Cep! Šī brīnumgarda recepte sen atpakaļ tika noskatīta kādā Latvijas televīzijas raidījumā. Visu savu mūžu esmu ienīdusi sīpolus - man tie nekad nav garšojuši, bet šajā receptē – ņammm, tik garšīgi!" tā mūsu lasītāja Jana Šlika.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sīpoli un gurķi nepieciešami attiecībā 1:1 – cik daudz gurķu, tikpat daudz sīpolu.

    Pannā cepti gurķi ar sīpoliem
    Foto: Privātais arhīvs

    Sagriež sīpolus "skaidiņās", tos pirmos arī liek uz pannas un sakarsētā eļļā apcep zeltaini brūnus, taču ne kraukšķīgus.

    Pannā cepti gurķi ar sīpoliem
    Foto: Privātais ahīvs

    Griež gurķus gareniski četrās daļās un tad aptuveni 5 mm biezās šķēlītēs. Gurķus cep, līdz tie kļūst tādi kā caurspīdīgi.

    Pannā cepti gurķi ar sīpoliem
    Foto: Privātais arhīvs

    Kad gurķi sacepti, pievieno garšvielas pēc gaumes. Visu sajauc ar tomātu mērci un salāti ir gatavi!

    Pasniedzot pievieno zaļumus un skābo krējumu. Ja vēlas, var piecept klāt arī malto gaļu.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form