Pannā cepti gurķi ar sīpoliem
Foto: Privātais ahīvs
5.0000 1
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

"Gurķu pilns dārzs? Nezini kur tos likt? Cep! Šī brīnumgarda recepte sen atpakaļ tika noskatīta kādā Latvijas televīzijas raidījumā. Visu savu mūžu esmu ienīdusi sīpolus - man tie nekad nav garšojuši, bet šajā receptē – ņammm, tik garšīgi!" tā mūsu lasītāja Jana Šlika.

Sīpoli un gurķi nepieciešami attiecībā 1:1 – cik daudz gurķu, tikpat daudz sīpolu.

Pannā cepti gurķi ar sīpoliem
Foto: Privātais arhīvs

Sagriež sīpolus "skaidiņās", tos pirmos arī liek uz pannas un sakarsētā eļļā apcep zeltaini brūnus, taču ne kraukšķīgus.

Pannā cepti gurķi ar sīpoliem
Foto: Privātais ahīvs

Griež gurķus gareniski četrās daļās un tad aptuveni 5 mm biezās šķēlītēs. Gurķus cep, līdz tie kļūst tādi kā caurspīdīgi.

Pannā cepti gurķi ar sīpoliem
Foto: Privātais arhīvs

Kad gurķi sacepti, pievieno garšvielas pēc gaumes. Visu sajauc ar tomātu mērci un salāti ir gatavi!

Pasniedzot pievieno zaļumus un skābo krējumu. Ja vēlas, var piecept klāt arī malto gaļu.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form