Foto: Privātais ahīvs
"Šodien sanāca tāda kārtīga darba diena dravā. Jutos noguris kā suns. Strādājot bikli pajautāju sievai, kas būs vakariņās, lai viņa saprastu, ka gribu atpūsties. Būšot makaroni ar malto gaļu. Makaroni nav gan īsti mans mīļākais ēdiens, bet neko darīt. Pēc kāda laika sieva paziņoja, ka vakarā beidzot stādīs tomātus un gurķus, tāpēc jāgatavo man. Vismaz nebūs makaroni jāēd, nodomāju es. Palūdzu meitām, lai sagatavo kartupeļus, sīpolus un sākam cept. Pilnīgi banāli vienkāršas vakariņas, bet, jau lasot vien, kādam siekalas būs jānorij un jāsteidz pēc nepieciešamajiem produktiem," receptes ievadā stāsta mūsu lasītājs Uldis Grīnbergs.
40Minūtes
4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

8 kartupeļi400 gmaltā gaļa2 sīpoli pēc garšassāls un malti melnie pipari

Sagatavošana

1

Pannā sakarsētā eļļā cep kartupeļus praktiski gatavus. Šo ēdienu var gatavot arī čuguna kazanā uz ugunskura vai malkas plīts.

2

Tad pievieno sīpolus (uh, kas par kārdinošu smaržu aiziet pa visu pagalmu) un apmaisa.

3

Piedrupina klāt malto gaļu, apmaisa un cep gatavu. It kā viss ļoti vienkārši, bet jāpievērš uzmanība gaļai. To nedrīkst pārcept sausu – sulīga gaļa būs daudz garšīgāka.

4

Sāli un piparus pārkaisa tikai pašās beigās, kad viss ir gatavs.

5

Nu, un, protams, vislabāk kartupeļi ar malto gaļu garšos, pasniegti ar klasiskiem gurķu un tomātu salātiem, pieliekot klāt labi daudz lociņus, dilles un vēsu skābo krējumu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!