Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Ļoti aromātiska maltīte, kuru baudīt kā sātīgas brokastis vai vieglas pusdienas. Pannā apceptie tomāti, sīpoli un paprika vēl jo vairāk izcelsies, ja to baudīs kopā ar centrā iecepto olu. Vienkārši un garšīgi!
45Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
2 sarkanās paprikas1 ĒKolīveļļa1 sīpols1 puravs1.5 TKpaprikas garšviela400 gkonservēti tomāti1 TKpūdercukurs2 olas1.5 ĒKkoriandrs vai pētersīļi sāls pipari

Sagatavošana

1

Paprikas pārgriež uz pusēm un iztīra no serdes un sēkliņām. Pēc tam uz dažām minūtēm apcep karstā cepeškrāsnī (ap 180oC) vai uz grilpannas tik ilgi, līdz paprikas miziņa kļūst melna.

2

Apcepto papriku atdzesē, noņem tai melno miziņu un sagriež palielos gabaliņos.

3

Pannā uzkarsē eļļu, saber sīpola šķēlītes un sagrieztu puravu. Apcep aptuveni 7-10 minūtes, līdz dārzeņi ir viegli mīksti.

4

Pēc tam pievieno paprikas garšvielu, konservētos tomātus, pūdercukuru un apceptās paprikas gabaliņus. Visu apmaisa un sutina pannā aptuveni 10 minūtes.

5

Dārzeņus vienlīdzīgi sadala starp divām pannām, vidu atstājot tukšu. Tukšajā vidū iesit olu (katrā pannā pa vienai), apbārsta ar sāli un pipariem, un pannas liek cepeškrāsnī (180oC līdz 200oC) uz dažām minūtēm, lai ola izceptos.

6

Kad olas ir tik gatavas, cik ēdājam patīk – ar pilnībā izceptu dzeltenumu vai nē, pannas izņem no cepeškrāsns.

7

Apbārsta ar sagrieztu svaigu koriandru vai pētersīļiem, vai abiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!