Pannā cepti svaigi kāposti ar desu poļu gaumē
Foto: Shutterstock
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
300 g
300 g pusžāvēta desa
pusžāvēta desa
100 g
100 g bekons
bekons
2 ĒK
2 ĒK sviests vai eļļa
sviests vai eļļa
šķipsna
šķipsna ķimenes
ķimenes
šķipsna
šķipsna melnie pipari
melnie pipari
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
1 ĒK
1 ĒK graudu sinepes
graudu sinepes
1 ĒK
1 ĒK ābolu etiķis
ābolu etiķis
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Poļu nacionālā virtuve
  • Vienkārša un ātri pagatavojama maltīte, kad gribas ko gruntīgu – pannā apcepti kāposti ar pusžāvētu desu. Poļu gaumē, jo tieši no šīs netālo kaimiņu virtuves nācis "kiełbasa" jeb žāvētas desas iedvesmotais ēdiens. Tradicionāli poļi kopā ar pusžāvēto desu šādi gatavo arī skābētus vai štovētus kāpostus.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Desu un bekonu sagriež lielos gabalos. Svaigo kāpostu sagriež smalkākos gabaliņos.

    Uz plīts liek lielu pannu un uzkarsē. Izkausē tajā sviestu. Pieber ķimenes un viegli uzkarsē pannā, līdz garšvielas sāk smaržot.

    Pannā liek desu un bekonu, apbrūnina aptuveni piecas minūtes (ja nepieciešams, vēl pāris minūtes).

    Tad pannā ber kāpostus, visam pārber piparus, sāli un ļauj cepties. Ik pa laikam apmaisa, paskrāpējot nost no pannas brūnos piedegumus, lai tie sajauktos kopā ar kāpostiem. Tā kāpostus sutina aptuveni 10 minūtes, regulāri apmaisot.

    Pašās beigās visu pārlej ar ābolu etiķi, pievieno sinepes, kārtīgi pannā samaisa, lai piedevas sasilst. Kad maltīte gatava, pannu ņem nost no plīts un pasniedz.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.