Rabarberu panna cotta
Foto: Shutterstock
0
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
400 ml
400 ml saldais krējums
saldais krējums
150 ml
150 ml pilnpiens
pilnpiens
80 g
80 g cukurs
cukurs
1
1 vaniļas pāksts
vaniļas pāksts
3
3 želatīna lapas
želatīna lapas
Rabarberiem:
150 g
150 g rabarberi
rabarberi
40 g
40 g cukurs
cukurs
1/2
1/2 citrona miziņa un sula
citrona miziņa un sula
5 ĒK
5 ĒK ūdens
ūdens
2 ĒK
2 ĒK medus
medus
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Mātes dienas ēdieni
  • Romantiskas vakariņas
  • Želejas
  • Pasaules Virtuve
  • Klasiskais želejas deserts "panna cotta" ar skābeno pavasara gardumu – rabarberiem. Desertu gatavo laikus, jo atdzesēšana prasīs kādu brīsniņu.

    Katliņā lej saldo krējumu, pienu. Pievieno cukuru un no vaniļas pāksts izkasītas sēkliņas. Visu apmaisa un karsē uz lēnas uguns, lai krējuma masa sāktu nedaudz burbuļot. Tad noņem no plīts.

    Kamēr krējuma-piena masa silst, aukstā ūdenī uzbriedina želatīna lapas. Kad lapas uzbriedušas, no tām izspiež lieko šķidrumu un pievieno šķidrumam. Visu apmaisa, lai želatīns izkustu.

    Kad "panna cotta" šķidrums sagatavots, to salej četros deserta trauciņos vai formiņās. Pēc tam liek ledusskapī sastingt uz dažām stundām.

    Tikmēr gatavo rabarberus. Katliņā saber gabaliņos sagrieztus rabarberus un pārber ar cukuru. Visu karsē pāris minūtes. Tad rabarberus pārlej ar citronu sulu, pieber citronu miziņu, pielej ūdeni un medu. Visu maisot karsē aptuveni 10 minūtes. Kad rabarberi mīksti, piedeva gatava.

    "Panna cotta" pasniedz deserta šķīvjos, klāt liekot pagatavoto rabarberu mērcīti/ievārījumu.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form