Foto: Publicitātes foto
Želejas deserti ir tie, kurus mierīgi var pagatavot kaut vai iepriekšējā dienā! Darbiņš būs laikietilpīgs, bet viennozīmīgi var teikt, ka katra gatavošanas minūte būs tā vērta. "Panna cotta" desertu ar persiku un aveņu želeju saviem viesiem raidījumā "Gandrīz ideālas vakariņas" gatavoja tviteraktīviste Ance Tarvida. Lūk, viņas versija par šo gardo itāļu desertu!

Nepieciešama mafinu formiņa vai kāds cits trauks, kur varēs slīpi ielikt glāzītes (lai tās ir stabilas). Tāpat Ance informē, ka deserta tapšanā izmantoti želatīna graudiņi, ne plāksnītes.

Ance arī uzsver, ka šo desertu var gatavot arī ar citām želejām, piemēram, melleņu, upeņu utt. Kādas ogas pašiem labāk garšo – no tādām arī taisa.

300Minūtes
15Sastāvdaļas
grūti

Sastāvdaļas

3 gab.persiki0.5 gab.citroni100 gcukurs500 mlūdens100 mlbaltvīns (sausais vai pussaldais)6 gželatīns100 gavenes (svaigas vai saldētas)25 gcukurs30 mlūdens3 gželatīns150 mlpiens200 mlsaldais krējums30 gcukurs1 ĒKmedus6 gželatīns

Sagatavošana

1

Persiku želejas kārta

2


Citronu sagriež uz pusēm, no vienas puses izspiež sulu, otru atstāj.

3

Persikus pārgriež uz pusēm, izņem kauliņu, persikus ber katliņā, pievieno citrona sulu. Pievieno 100 gramus cukura, 500 mililitrus ūdens un 100 mililitrus baltvīna. Liek uz plīts, kādas 5 minūtes vāra. Noņem no katliņa, nokāš sīrupu atsevišķā traukā (sanāks kādi 400 mililitri sīrupa). Persikus pēc tam var izmantot dekorēšanai.

4

Sīrupu nedaudz atdzesē (trauku var ielikt ūdens peldē, lai tas ātrāk atdziest). Atsevišķā traukā ielej 100 mililitrus sīrupa. Sīrupā (100 mililitros) izšķīdina 6 gramus želatīna. Pamaisa tik ilgi, kamēr tas izšķīst. Sīrupu lej klāt atlikušajam sīrupam (tiem atlikušajiem 300 mililitriem).

5

Ņem četras glāzītes vai citus trauciņus, liek tos slīpi mafinu pannā (vismaz 45 grādu leņķī). Sīrupu lej tā, lai paliek kārta mini kārta ogu želejai un panna cotta kārtai. Nedrīkst līdz pašai trauka malai. Liek ledusskapī vismaz uz 1 līdz 1,5 stundām.

6

Kad atlikušas 30 minūtes līdz trauciņu ņemšanai ārā, gatavo nākamo želeju.

7

Aveņu želejas kārta

8


Katliņā ber 100 gramus aveņu, pievieno cukuru (Ance lieto brūno, jo tad ir karamelizētāka garša). Visu uzkarsē. Ogas atkal nokāš, lai veidojas sīrups.

9

Atsevišķā traukā lej 30 mililitrus ūdens, pievieno vismaz 3 gramus želatīna. Uzbriedina aptuveni 5 līdz 10 minūtes. Kamēr ogu želeja ir silta, bet ne karsta, pievieno klāt želatīnu, visu samaisa. Izņem no ledusskapja trauciņus, lej klāt nākamo slāni. Atkal liek ledusskapī uz 1 stundu.

10

Kad atlikušas 30 minūtes līdz trauciņu ņemšanai ārā, tad gatavo "panna cotta" kārtu.

11

Panna cotta kārta

12


Katliņā lej 150 mililitrus pienu, 200 mililitrus saldo krējumu, pievieno 30 gramus cukuru, aptuveni 1 ēdamkaroti medus. Liek uz plīts un uzsilda (masu nedrīkst vārīt!) Noņem no plīts, nedaudz padzesē.

13

Pa to laiku atsevišķā trauciņā ielej 50 mililitrus pienu, pievieno aptuveni 6 gramus želatīnu, ļauj tam pienā vismaz 10 minūtes uzbriest.

14

Uzbriedināto želatīnu pievieno klāt pārējai masai, visu rūpīgi samaisa.

15

Izņem no ledusskapja trauciņus, lej klāt nākamo slāni. Šoreiz var neliet slīpi, bet taisni.

16

Liek ledusskapī uz vismaz 3 stundām.

Foto: Publicitātes foto
17

Kad viss saželējis, dekorē ar pāri palikušajiem persikiem, avenēm vai citiem dekoriem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!